Voittomaalimies hakee revanssia

MESTIS / Haastattelu
Kevät 2010: KooKoo putoaa välierissä D Teamille. Kevät 2011: KooKoo putoaa välierissä Sportille. Kevät 2012: KooKoo kohtaa välierissä Sportin. Kolmas kerta toden sanoo, uskoo viimehetkien voittomaaleihin erikoistunut Olli Julkunen.

KooKoo saa Mestiksen välierissä herkullisen revanssimahdollisuuden. Viime kaudella juuri Vaasan Sport pudotti kouvolalaiset samassa vaiheessa, joten nyt oranssimustille avautuu tilaisuus kalavelkojen maksuun.

– Erittäin tiukka sarja tulee. Kummatkin ovat tämän sarjan kärkijoukkueita ja molemmat ovat panostaneet paljon. Tästä tulee todella kova taistelu, tunnelmoi KooKoo-hyökkääjä Olli Julkunen.

Julkunen oli mukana myös viime kaudella tappiollisessa Sport-välierässä ja vuotta aiemmin myöskin tappioon päättyneessä D Teamia vastaan pelatussa välieräsarjassa. Kahdelta edelliskaudelta käteen jäi vain pettymys, joka ei yhdellä pronssimitalilla lievity.

– Niistä on jäänyt aivan hirveä nälkä! Kaksi kevättä on ollut aikamoista pettymystä, se oli aika nihkeää katsota TV:stä niitä finaalipelejä.

– Nyt halutaan olla itse siellä pelaamassa. Muut saavat tällä kertaa katsoa siellä meitä.


Välierät KooKoo-paidassa ovat Julkuselle tuttuja.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Voittomaalisankari

Kouvolalaisjoukkue eteni välieriin kukistettuaan Kajaanin Hokin kiivaan sarjan jälkeen otteluvoitoin 4-2. KooKoo hävisi kaksi ensimmäistä vierasottelua ja oli sarjan viidennessä pelissä kotijäällä toisen erän jälkeen vielä tappiolla, mutta nousi lopulta sekä sen ottelun että puolivälieräsarjan voittoon.

– Vaikka välillä oli vähän vaikeaa, niin koko ajan joukkueessa oli sellainen päättäväinen meno. Tiedettiin, että pystytään voittamaan ja voitettiinkin. Viimeinen peli oli jo tosi hyvä, ja siitä on hyvä jatkaa tähän sarjaan.

Julkunen ei usko, että kiihkeästä Hokki-sarjasta olisi sen suurempaa hyötyä verrattuna Sportiin, joka hoiteli omat puolivälieränsä leikitellen. TUTO Hockeysta ei juuri vastusta ollut, vaan vaasalaiset marssivat parista jatkoon vakuuttavasti häviämättä otteluakaan.

– Eiköhän Sportkin tule sieltä kuitenkin aika vihaisesti, niin ei tuollaista kannata miettiä. Meidän pitää ajatella vain omaa peliä ja yrittää kehittää sitä.

– Ja pelata tietysti mahdollisimman hyvin!

Kultakypärä päässään välieriin lähtevä Julkunen oli yksi KooKoon sankareista puolivälierissä. Kuudessa ottelussa syntyi tehot 5+1 ja maaleista kaksi oli voittomaaleja.

Voittomaalit eivät ole 30-vuotiaalle hyökkääjäjätille uusi asia, sillä jo runkosarjan lopulla Kärppä-kasvatti hämmästytti tekemällä kolmessa peräkkäisessä ottelussa voittomaalin kahden viimeisen peliminuutin aikana.

– Ei siinä mitään salaisuutta ole, se on ollut ihan pelikavereista kiinni. Tietysti on myös auttanut, kun on saanut vastuuta ja päässyt jäälle sinne loppuhetkille.

– Tällä kaudella on vaan sattunut menemään sisään, paikkoja on ollut aiemminkin, mutta silloin ei ole mennyt sisään, ”Julle” päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle