Makkonen ja Tamminen tyytyväisiä TUTOn kauteen

MESTIS / Haastattelu
Vaikka turkulaisryhmä aloitti kesälomansa Sportin käsittelyn jälkeen jo helmikuussa, olivat päävalmentaja Kari Makkonen ja varatoimitusjohtaja Juhani Tamminen tyytyväisiä menneeseen kauteen. Viime kausi oli vielä muistissa ja pudotuspelipaikka oli tervetullut, vaikkakin pudotuspelit jäivät lyhyeksi.

Viime kausi oli surullinen TUTOlle. Koko kauden jatkunut taaperrus johti lopulta Mestiksen häntäpäähän ja suureen pettymykseen. Kuluva kausi aloitettiin vielä edelliskauden tapaan Petri Niukkasen komennossa, mutta huonot otteet jäällä ja pelko edelliskauden toisinnosta sai uuden johdon toimimaan ja Niukkanen sai lähteä.

Hänen paikalleen istutettiin konkari Kari Makkonen loppukauden mittaisella "projektisopimuksella" lopullisena sijoituksena turkulaisille siunaantui Mestiksen runkosarjan kuudes sija, mikä oli kelvollinen kasvojenpuhdistus viime kaudesta. Myös Makkonen itse oli tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

– Vaikka Sport tosiaan oli meitä paljon parempi joka ottelussa, niin haluaisin muistuttaa siitä miten me ollaan tultu tähän pisteeseen. Viime vuonna TUTO oli kuitenkin karsimassa ja tämän kauden tavoite oli kuitenkin pudotuspelipaikka ja se me saatiin, Makkonen kommentoi.

– Siitä pitää olla tosi tyytyväinen ja pitää kiittää nimenomaan noita kavereita, jotka tekee tätä työtä. Pelaajat ja huoltajat jne. Tottakai organisaatiota myös, joka on antanut meille tämmöisen mahdollisuuden että päästään pelaamaan tätä Mestis-jääkiekkoa.

Vaikka kausi päättyi nopeasti ylivoimaisen Sportin käsittelyssä voitoin 4-0, oli kauden tärkein paino viime kauden hyvästelyssä. Kuusi sijaa parannusta runkosarjassa ja pudotuspelipaikka olivat hyvä parannus ja Makkonen katsoo jo pidemmälle, vaikka tuleva työpaikka ei ole vielä selvillä.

– Positiivisia asioita jäi varmasti tästäkin kaudesta. Jääkiekossa ei vaan aina voi mennä alhaalta ylös yhtäkkiä ja mä uskon että noi tavoitteet pikkuhiljaa nousee ylöspäin ja ne on varmaan saavutettavissakin. Yleisölle vielä kiitos kun ovat kannustaneet meitä näissä kotiotteluissa, Makkonen totesi.


Vaikka tässä kuristaa, niin Kari Makkonen täytti asetetut tavoitteet.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Myös varatoimitusjohtaja Juhani Tamminen oli tyytyväinen kauden antiin ja jakoi kiitosta myös turkulaisten kauden päättäneelle Sportille.

– Kyllä Sport pelaa helvetin hyvää kiekkoa ja minäkin paikkakunnalla aikaa viettäneenä ennustan, että kolmas viiri tulee kattoon vielä tänä keväänä. Kiitos myös oppitunnista meille. Karille myös kiitokset siitä, että luotsasi meidät tähän meidän kauden minimitavoitteeseen, Tamminen naulasi.

TUTOn ensi kauden tavoitteista ja sen toteuttajista on ollut puhetta pitkin kautta ja Tamminen kertoikin millä aikataululla edetään tiedotuksen kanssa.

– Meidän elämä jatkuu ja työt myös. Meillä on hallituksen kokous torstaina 1.3. ja uskon, että perjantaina tulee tieto milloin kerrotaan ensi vuoden tavoitteet, Tamminen kertoi.

– Jos nyt mentiin sijalta kaksitoista sijalle kuusi, niin siitä on aika helppo laskea mikä on tavoite. Mutta se, ketkä henkilöt ja miten sitä tavoitetta lähtevät tavoittelemaan tulee ulos sitten tulevassa tiedotustilaisuudessa. Viimeistään viikolla 10 kerromme lisää.

» Lähetä palautetta toimitukselle