Mielipide

Ässänä hihassa: Jukurit ja Kiekko-Vantaa

MESTIS / Kolumni
Runkosarjan voittaja Jukurit on selvääkin selvempi ennakkosuosikki puolivälieräsarjassa K-Vantaata vastaan. Seuraavassa Mikkelin ja Vantaan toimitusten poiminnat mahdollisiksi ratkaisupelaajiksi.

Jani Savolainen

Jani Savolaisen runkosarja ei ollut niin hyvä, kuin moni ehkä odotti. Jukureiden nimivahvassa hyökkäyksessä laitahyökkääjä hukkui usein näkymättömiin. Pudotuspeleissä alempien ketjujen ratkaisuihin pystyvien pelaajien roolit korostuvat ja Savolainen onkin tämän osaston kärkeä koko Mestiksessä. Jukureiden kolmosketjussa pelaava Savolainen vahvin ominaisuus on laukaus.

Antti Ojanen

Antti Ojasen kauden uutisoitiin jo päättyneen ikävään sormi vammaan, mutta mies palasikin takaisin kaukaloihin. Työteliään hyökkääjän pelityyli sopii kevään ratkaisupeleihin. Ojanen jaksaa raataa vaihdosta vaihtoon, joten hän on myös monikäyttöinen pelaaja. Puuttuvan taidon mies korvaa kovalla asenteella.

Lauri Taipalus

Runkosarjassa peli peliltä parantanut puolustaja jää ehkä puolustajaparinsa Vesa Kulmalan varjoon, mutta Lauri Taipalus on tärkeä lenkki Jukureiden puolustuksessa, myös kaukalon ulkopuolella.


Nestetankkaus kuntoon ja pudotuspelit alkakoon.
Petri Lyytikäinen

Tomi Lindfors

Joukkueen kapteeni Tomi Lindfors on myös vantaalaisten pelillinen johtaja. Kompensoi hivenen verkkaista luisteluaan hyvällä peliälyllä sekä taitavilla käsillään. Järjestää joukkuekavereilleen tekopaikkoja, mutta kykenee maalintekoon myös itse.

Marko Tuomainen

Kolminkertainen MM-mitalisti Marko Tuomainen rauhoittaa esimerkillään nuorempia sekä kaukalossa että pukukopissa. Vaarallinen pelaaja maalin edustalla.

Jesse Juntheikki

Nostettiin kauden aikana Suomi-sarjasta vantaalaisten ykkösketjuun. Jesse Juntheikki on nopeutensa ja hyvien käsiensä ansiosta vaarallinen 1vs1-tilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös