Grigorenkon hattu takasi Venäjälle voiton Tšekistä

MAAJOUKKUE / Raportti
Venäjän kelpasi tuulettaa.
Kuva © Saana Hakala
Venäjä ja Tšekki kamppailivat viimeisen ottelunsa Helsingin Euro Hockey Tourilla sunnuntaipäivän ratoksi. Venäjä oli lopulta parempi lukemin 4-1.

Venäjän ja Tšekin kohtaamisesta ei muodostunut lopulta spektaakkelimaista näytöstä. Venäjä hallitsi ottelua hienokseltaan koko ajan, eikä Tšekki missään vaiheessa onnistunut tosissaan haastamaan venäläisiä.

Yksi itänaapurin voitonavaimista oli Mihail Grigorenko. Muutaman vuoden NHL-visiitin jälkeen Venäjälle TsSKA Moskovan riveihin palannut Grigorenko painoi kiekon kolmesti ohi Tšekki-vahti Marek Mazanecin.

Ottelun avauserässä Grigorenko iski kahdesti, ja erätauolle poistuttiin Venäjän 2−0-johdossa. Ensimmäinen maali tuli, kun hän pääsi ylivoimahyökkäykseen yhdessä Vasily Tokranovin kanssa. Kiekottelun pääteeksi Grigorenko painoi kiekon maaliin. Toisen maalin mies laittoi rannelaukauksella Tšekki-maalin takanurkkaan.

Venäjä siirtyi 3−0-johtoon heti toisen erän alkupuolella kahden miehen ylivoimalla. Maalista vastasi Kirill Kaprizov, joka sai viimeistellä terävällä laukauksella maalin edustalta. Tšekki pääsi kuitenkin kaventamaan ottelun puolivälin jälkeen, kun Dominik Kubalik toimitti kiekon maaliin ylivoimalla.

Lohtu oli kuitenkin lyhytaikainen, koska vain muutaman minuutin päästä Grigorenko iski jälleen maalinedustilanteen jälkeen. Kolmannessa erässä venäläisistä iski vielä Dinar Khafizullin. Kunnon kiriä Tšekki ei koskaan esittänyt, vaikka kahdeksan sekuntia ennen loppua Jakub Klepis sai vielä kavennettua tilanteeksi 5-2.