Väkinäinen voitto Suomelle − Tanskan maalivahdille peräti 58 torjuntaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Joona Koppanen aloitti Suomen maalinteon.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtasi toisessa ottelussaan Tanskan. Ennakkoon yksipuolinen näytös oli sitä myös käytännössä, kun yksittäisiin pistohyökkäyksiin ja viisikkopuolustukseen nojannut Tanska jäi Suomen jalkoihin lukemin 4-1.

Suomi oli ottelussa kiekonhallinnaltaan ylivoimainen. Maalinteon tehokkuudessa jäi silti huomattavasti parantamisen varaa, sillä Tanskan Kasper Krogille merkittiin ottelussa peräti 58 torjuntaa.

Suomen tärkeän avausmaalin teki jo ottelun kolmannella minuutilla Joona Koppanen, jonka tarkka maalinedustapelaaminen yllätti Tanskan maalivahdin Krogin. Toisen maalin teki Aapeli Räsänen nelisen minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Tanska pääsi hämmentämään tilannetta kaventamalla lukemiksi 1-2. Maalintekijänä oli Hämeenlinnassakin tällä kaudella pelannut Nikolaj Krag Christensen ylivoimalla. Tähän asettui myös Tanskan kevyt hallintajakso, ja hetken ajan näytti että ottelusta tulee vielä Suomelle vaikea.

Erän loppupuolella Suomi kuitenkin ratkaisi ottelun kärkimiestensä osumilla. Ensin Juuso Välimäki onnistui tekemään lukemiksi 3-1 ja sitten Henri Jokiharju 4-1. Maali oli Jokiharjulle turnauksen toinen.

Paikoittain Suomen pelaajat ajautuivat liialliseen yksinyrittämiseen. Tämä esti lisämaalien syntymisen etenkin joidenkin ylivoimatilanteiden aikana. Kolmannessa erässä maaleja ei enää nähty. Hampaankoloon jäi lähinnä hyökkäysten päättämisessä, sillä selkeästi heikompi Tanska ei pystynyt omalla tekemisellään rikkomaan Suomen pelaamista merkittävästi.

Suomen ottelut jatkuvat lauantaina Slovakiaa vastaan.