Leijonien ensimmäisestä Etelä-Korea-kohtaamisesta ei muodostunut kiekkospektaakkelia

MAAJOUKKUE / Raportti
Petri Kontiola vastasi Leijonien voittomaaliksi jääneestä toisesta osumasta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat kohtasi Venäjän Euro Hockey Tourin päiväottelussa Etelä-Korean. Hieman haluton Leijonat ei löytänyt kunnollista peli-ilmettä missään vaiheessa ja korealaiset tyytyivät lähinnä taistelemaan ottelusta siedettävät lukemat.

Venäjän EHT:n päivänäytös Leijonien ja Etelä-Korean välillä ei ollut mikään jääkiekon riemujuhla. Leijonien kone kävi hieman vajaateholla, mutta myöskään eteläkorealaisten taitotaso ja rikkonainen viisikkopeli pystyneet tuottamaan Suomea vastaan juuri mitään.

Ottelu oli sikäli historiallinen, että joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa koskaan. Viime keväänä MM-kisojen A-sarjaan nousseet korealaiset olivat otteluun lähdettäessä selkeitä altavastaajia, joka näkyi ottelussa. Tulevien talviolympialaisten isäntäjoukkue on viime vuosina nostanut profiiliaan kiekkomaailmassa, mutta on edelleen kovin kaukana maailman kärjestä.

Leijonat hallitsi peliä selkeästi, josta kertoo esimerkiksi se, että Etelä-Korean maalilla torjunut Matt Dalton venyi kiekon tielle peräti 52 kertaa. Parastaan Leijonat ei kuitenkaan ottelussa missään nimessä esittänyt 4-1-voitosta huolimatta.

Jalka saattoi suomalaisilla painaa matkustelun vuoksi, mutta myös se varmasti vaikutti, että täydellistä altavastaajaa vastaan lataus ei välttämättä ollut maksimaalinen.

Leijonat kuitenkin paineisti alusta saakka melko hyvin, mutta tulos jäi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tekemättä. Todelliset maalipaikat olivat kuitenkin suhteellisen vähissä läpi ottelun, sillä korealaiset keskittyivät pitämään Leijonat pois maalintekosektoreista ja puolustivat tunnollisesti.

Avausmaalista vastasi Etelä-Korea oikeastaan joukkueen avauserän ainoasta maalintekopaikasta. Korealaisista Kim Ki Sung pääsi nousemaan Suomen maalinedustalle ja upotti kiekon Leijonat-rysään helpohkon näköisesti. Syöttöpisteen maaliin keräsi Kim Sang Wook. Kumpikin edellä mainituista herrasmiehistä pelasivat aikoinaan Mestiksessä vuosikymmenen alkupuolella, kun korealaiset hakivat kiekkoviisautta Suomesta.

Heti seuraavasta vaihdosta Sakari Manninen toi kuitenkin Leijonat tasoihin maalinedushässäkän jälkeen. Erän lopulla iskivät vielä Petri Kontiola nousullaan kulmasta maalinedustalle ja Jyrki Jokipakka noustuaan viivalta aloituspisteen kaarelle, josta vastustamaton laukaus painui korealaisten verkkoon.

Avauserän jälkeen maaleja ei nähty enää kuin yksi. Siitä vastasi päätöserän alussa Juuso Ikonen, joka tuikkasi maalin edestä Leijonien neljännen osuman. Leijonat sai päätöserän aikana myös ylivoimaa, joka oli myös toisessa erässä pyörinyt hyvin, mutta Etelä-Korea piti maalinsa puhtaana osin Daltonin hyvyyden ansiosta ja osin tolppienkin avustuksella.

Leijonat pelaa seuraan kerran sunnuntaina turnauksen päätösottelussa, jossa se kohtaa Venäjän. Etelä-Korea päättää puolestaan turnauksen huomenna lauantaina Ruotsia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle