Kliininen esitys katkaisi Ruotsin välieräkirouksen

MAAJOUKKUE / Raportti
Oskar Steen iski voittomaaliksi jääneen Ruotsin kolmannen osuman alivoimalla.
Ruotsi onnistui pääsemään nuorten MM-finaaliin ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Alkulohkoissa jo 11 vuotta tappioitta pelannut Ruotsi iski ratkaisevat niitit voittonsa kannalta alivoimalla.

Ruotsi ratkaisi voittonsa Linus Lindströmin rangaistuksen aikana. Yhdysvaltojen hakiessa kavennusta ja nousua maalin päähän, maalinteossa onnistuikin Ruotsin Oskar Steen komealla laukauksella. Eikä siinä vielä kaikki, vaan saman alivoiman aikana myös Axel Jonsson Fjällby teki maalin ja näin peli oli Ruotsin hyväksi jo 4−0.

Avauserä tarjosi varsin vähän tapahtumia. Yhdysvallat oli kenttäpelissä lievästi parempi, mutta Ruotsi pääsi lähemmäksi maalia. Andrew Peeken saatua erikoisen mutta sääntöjen mukaisen rangaistuksen mailan siirtämisestä maalivahdille Ruotsi pyöritti ylivoimaa oikeastaan koko kaksiminuuttisen ajan. Alexander Nylanderin laukaus pysähtyi viime hetkellä Joseph Wollin jalkoihin.

Yhdysvallatkin pääsi erän lopussa ylivoimaa. Se oli ruotsalaisten tapaan tulokseton, ja näin ensimmäisellä erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisessa erässä Ruotsi onnistui ottamaan peliä enemmän haltuunsa. Juniorkronorna siirtyi johtoon, kun joukkueen suuriin tähtiin kuuluva Elias Pettersson onnistui ylivoimalla. Syötön Petterssonille tarjosi Alexander Nylander.

Yhdysvallat vastaavasti esitti yhden kisojen pahimmista maalipaikan tuhrimisista. Casey Mittelstadtin johdolla joukkue pääsi kolmella maalivahtia vastaan, mutta ei tehnyt maalia. Kaiken huipuksi Kieffer Bellows otti tilanteessa rangaistuksen maalivahdin estämisestä.

Kolmannessa erässä Ruotsi meni menojaan. Ensin Lias Andersson ja Fredrik Karlström järjestivät komealla kuviolla Ruotsin kahden maalin johtoon. Maalintekijänä oli joukkueen kapteeni Andersson.

Linus Lindströmin rangaistus tarjosi Yhdysvalloille paikkaa nousta peliin mukaan. Kohtalo oli kuitenkin täysin päinvastainen, kuin mitä jenkit olivat ajatelleet. Ruotsi teki kaksi alivoimamaalia. Maaleista vastasivat Oskar Steen ja Axel Jonsson Fjällby. Neljän takaiskun jälkeen Woll teki tilaa Jake Oettingerille.

Peli kiristyi vielä viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun Kieffer Bellows ja Brady Tkachuk onnistuivat maalin edestä kaventamaan ottelua. Tim Söderlundin rangaistus ei kuitenkaan auttanut Yhdysvaltoja lisämaaleihin, vaan loppulukemat kirjattiin Ruotsille maalein 4−2.

Aivan ottelun loppusekunneilla Steen huitoi rumasti Kailer Yamamotoa jalkaan. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta mikäli jatkoseuraamuksia tulee, Steen huilaa loppuottelun.

Ruotsi pelasi edellisen kerran finaalissa vuonna 2014, ja edellinen mestaruus on vuodelta 2012. Yhdysvaltojen osalta kaksi kirousta sai jatkoa: maa ei ole onnistunut voittamaan kahta mestaruutta peräkkäin, eikä ole myöskään viemään kultaa kotikisoissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle