Leijonat voitti alkulohkonsa – Slovakia vastaan puolivälierässä

MAAJOUKKUE / Raportti
Mikael Granlund liittyi joukkueeseen ja teki heti tulosta.
Suomi pelasi tiistaina alkulohkonsa viimeisen pelin. Leijonat kohtasivat Latvian ja voitti ottelunsa maalein 3-2ja (1-1, 1-0, 0-1, 1-0).

Suomi voitti alkulohkonsa. Sinivalkopaidat nujersivat alkulohkonsa viimeisessä pelissään Latvian ja kipusi voittonsa ansiosta lohkonsa ykköstilalle, ohi Venäjän.

Suomi keräsi alkulohkossaan pisteitä yhteensä 16. Leijonat voittivat alkulohkonsa peleistä yhtä vaille jokaisen. Alkulohkon ykkösenä Suomi saa vastaansa puolivälierissä lohkon neljänneksi sijoittuneen Slovakian.

Tiistaina Suomi pelasi viimeisen alkulohkon taistonsa Latviaa vastaan ja nappasi pelistä voiton tuloksella 3-2. Leijonat päihittivät Latvian hyvin vaatimattoman peliesityksensä jälkeen. Suomelle voiton ratkaisi jatkoajalla Antti Pihlström

Peli alkoi nihkeästi

Suomen ja Latvian välisen kamppailun avauserä oli tahmeaa, vaatimatonta kiekkoilua. Etenkin leijonien pelistä uupui paras terävyys. Suomi aloitti pelin veltosti. Latvia puolestaan pystyi pistämään hyvin hanttiin leijonille ensimmäisessä erässä.

Latvia pisti sinivalkopaidoille hyvin hanttiin myös pelinumeroiden valossa. Ensimmäisessä erässä tehdyt maalit menivät tasan 1-1. Tiimellyksessä käynnisti häkin nakuttelun Latvia. Latvian pamautti 1-0- johtoon Gints Meija, joka sai maaliinsa namupassin Andris Dzerinsiltä.

Suomi nousi tasoihin ensimmäisen erän puolivälissä. Leijonien pelin avausmaalin sivalsi Sakari Salminen, joka teki samalla myös koko turnauksen ensimmäisen osumansa. Lauri Korpikoski syötti kiekon latvialaismaalin takaa Salmiselle maalin edustalle ja tämä läväytti verkot heilumaan.

Toisessa erässä Suomi luikki pelissä 2-1- johtoasemaan. Suomen toisen osuman täräytti Mikael Granlund.

Leijonia rapakon takaa kesken kisojen vahvistamaan tullut Granlund onnistui viimeistelyssä oitis ensimmäisessä MM-turnauksen ottelussaan. Granlund napautti maalinsa kauniilla kudillaan ylivoimalla.

Valjua menoa

Sinivalkoiset saivat kakkoserässä kiekon maaliin toisenkin kerran, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Tällä kertaa Salminen pisti kumilaatan häkkiin jo toistamiseen ottelun aikana, mutta Salmisen katsottiin potkaisevan kiekon maaliin ja maalia ei hyväksytty.

Ratkaisu hylätä Salmisen maali herätti paljon kummastelua ja suomalaisten päävalmentaja Jukka Jalonenkin vaati tuomareilta, että he olisivat tarkastaneet hylätyn maalin uudelleen videolta.

Tasollisesti toinen erä jäi edeltäjänsä tavoin valjuksi. Erä olisi kaivannut lisää tunnetta ja vauhtia. Latvia pisti yhä Suomelle hyvin kampoihin. Latvia puolusti mainiosti ja kykeni rakentelemaan hyökkäyksiäkin leijonien kenttäalueelle. Suomi puolestaan pelasi hieman jopa huolimattomasti.

Päätöserässä meno jatkui nihkeänä. Etenkin Suomen esitys oli vaatimaton, se kiekkoili osin jopa puolivaloilla. Latvia puolestaan pelasi pirteästi, yritti saada tasoitusmaalia aikaan ja lopulta myös päätöserän viimeisillä minuuteilla siinä onnistui.

Latvialaiset nostivat tasoihin Roberts Jekimovs. Syötön osumaan tarjoili Meija, joka keräsi pelissä pisteet 1+1.

Jekimovsin onnistumisen jälkeen pelin luvut muuttuivat 2-2:een. Päätöserässä ei enempää maaleja syntynyt ja ottelulle haettiin ratkaisu jatkoajalta.

Siellä Suomelle voiton pamautti komealla vedollaan Antti Pihlström. Maalin syötti Veli-Matti Savinainen, joka syötti Pihlströmin läpiajoon. Pihlström laukoi kiekon maaliin läpiajonsa päätteeksi.