Latvia saalisti arvokkaan voiton – sarjapaikan varmistuminen lähellä

MAAJOUKKUE / Raportti
Latvialaiset ovat lähellä välttää putoamisen B-sarjaan.
Latvia nappasi maanantaina tärkeän voiton, kun se kukisti Ranskan tuloksella 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Voittonsa myötä Latvia nousi pois alkulohkonsa putoajan paikalta.

Latvia saalisti maanantaina MM-turnauksen toisen voittonsa. Latvialaiset nujersivat Ranskan maalein 3-1.

Ranskan kaataminen oli Latvialle tärkeä teko, sillä voittonsa ansiosta Latvia kipusi pois Helsingin alkulohkon putoajan paikalta. Latvia ohitti taulukossa Itävallan.

Latvian pysyminen MM-kisojen A-tasolla on myös erittäin lähellä. Itävallan olisi nimittäin raavittava pisteitä viimeisestä ottelustaan Venäjää vastaan, mikäli se aikoo vielä Latvian ohittaa.

Jos Itävalta ei pysty pisteitä Venäjää vastaan nappaamaan putoaa Itävalta B-sarjaan ja Latvia säilyy A-sarjatasolla.

Latvia aloitti mainiosti Ranskaa vastaan

Ranskaa vastaan Latvia aloitti vahvasti. Latvia vei pelin ensimmäisen erän nimiinsä maalein 1-0. Latvia hallitsi avauserää ja lähti ensimmäiselle erätauolle ansaitussa johdossa.

Latvian ensimmäisen maalin viimeisteli ylivoimalla Martins Cipulis. Cipulis sai maaliinsa syötöt Janis Spruktsilta ja Ralfs Freibergsiltä.

Latvialaiset tahkosivat ensimmäisessä erässä hyvällä liikkeellä ja mainiolla tsempillä. Turnauksen alakanttiin aloittanut Latvia oli hieman nostanut pelitasoaan edellisistä otteluistaan.

Toisessa erässä Latvia jatkoi pelaamistaan hyvällä tasolla. Ranska puolestaan esiintyi vaisusti. Vaikutti siltä, että turnauksen ensimmäiset viisi koitosta olisivat jo vieneet parhaimmat puhdit ranskalaisten luistimista pois. Sen verran kesy Ranska oli.

Ottelun terävämpi osapuoli eli Latvia kasvatti johtoaan kakkoserässä. Erän alussa Cipulis ja Sprukts rakentelivat pelin toisen osumansa. Tällä erää Cipulis toimi syöttäjänä ja Sprukts maalin nakuttelijana. Cipulis syötti Spruktsin läpiajoon ja tämä pamautti Latvian 2-0- johtoasemaan.

Ranska nousi maalin päähän

Pelin päätöserään luisteltiin numeroista 2-0. Latvia rupesi viimeisessä erässä pelaamaan hieman lepsummin ja maa otti myös turhia rangaistuksia. Ranska puolestaan terävöitti pelaamistaan ja rupesi hallitsemaan ottelua.

Ranska onnistui kolmoserässä myös kaventamaan lukemat 2-1:een. Ranskan nosti maalin päähän Latviasta Julien Desrosiers. Desrosiersin osuma syntyi mutkien kautta. Maalia tarkasteltiin pitkään videolta ja aluksi häkki meinattiin hylätä. Lopulta osuma kuitenkin hyväksyttiin.

Ranska nousi maalin päähän Latviasta, mutta tasoihin asti ranskalaiset eivät aivan yltäneet. Päätöserän viimeisillä minuuteilla Latvian Lauris Darzins iski latvialaisittain vapauttavan osuman. Latvia eteni Darzinsin onnistumisen myötä 3-1- johtoon ja sinetöi voittonsa.

Darzinsin maalin syötti Sprukts, joka oli Latvian tärkeimpiä pelaajia Ranskaa vastaan. Sprukts saalisti pelissä pistesaldon 1+2.