Kotiyleisö joutui pettymään - Kanada eteni finaaliin

MAAJOUKKUE / Raportti
Taylor Hall iski Kanadan ensimmäisen osuman.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tšekki antoi kovan vastuksen turnauksessa vakuuttavasti esiintyneelle Kanadalle. Hyvä peli ja kova taistelu eivät kuitenkaan riittäneet, vaan Kanada oli vahvempi 2−0-lukemin.

Kanada ei ollut ottelussa aivan yhtä aggressiivinen kuin turnauksen aiemmissa otteluissaan. Joukkue antoi Tšekin pitää yllättävän paljon kiekkoa. Kanadan pelisuunnitelma nojasi välierässä enemmän nopeisiin vastahyökkäyksiin kuin aikaisemmin turnauksessa.

Nopeista suorista hyökkäyksistä Kanada iski ottelun ainoat maalinsa. Avauserässä Sidney Crosbyn johtama kentällinen syötteli Tšekin puolustuksen hajalle, ja Taylor Hall sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin.

Kanadalla oli paljon huippupalkkoja lisätä johtoaan. Tolpatkin olivat hyvin ottelussa torjuneen maalivahdin Ondrej Pavelecin tukena. Lopulta Jason Spezza iski Pavelecin haarojen välistä Kanadan 2-0-johtoon.

Toisen erän lopussa nähtiin todella kyseenalainen tilanne. Tšekiltä hylättiin maali, kun Petr Koukal käväisi maalivahdin alueella. Minkäänlaista kontaktia Kanadan maalivahdin Mike Smithin kanssa tilanteessa ei ollut.

Kanada kesti Tšekin paineen

Kolmanteen erään Tšekki löysi uuden vaihteen peliinsä. Se sai täysin otteen pelistä, mutta Kanadan äärimmäisen tiivistä puolustusta oli todella vaikea murtaa.

Tšekki tiivisti peluutustaan kolmeen kentälliseen. Viivelähtöjen avulla se pyrki tuleman organisoidusti Kanadan alueelle ja saamaan pitkiä pyörityksiä. Kanada pystyi pitämään puolustuksensa tiiviinä, ja Tšekki joutui jatkuvasti pyörimään kulmissa.

Tšekki vyöryi jatkuvasti kohti Smithin maalia, mutta Kanada kesti vyöryn. Kanada nappasi voiton lukemin 2−0 ja eteni finaaliin. Viimeksi Kanada on ollut MM-kisoissa loppuottelussa vuonna 2009. Loppuottelussa vastaan asettuu voittaja ottelusta Yhdysvallat−Venäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle