Kolmas kerta toden sanoo

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi kohtaa viimeisessä alkulohkon ottelussaan Tshekin. Kohtaaminen on joukkueiden kolmas reilun viikon sisään. Leijonat pelasivat Latvia ottelun kaksi viimeistä erää mallikkaasti ja seuraavaa askelta haetaan tiistaina. Tshekki yski vaivalloisen 5-4 voiton Sloveniasta. Voitto Tshekistä tekisi hyvää kokemattoman Leijonaryhmän itseluottamukselle.

Ottelussa pelataan lohkovoitosta. Jatkopaikka on molemmille varma, mutta ilman tunnetta ei varmasti tämäkään ottelu jää. Tämä on ensimmäinen kerta, kun "suuret" kohtaavat näissä kisoissa.

Ongelma tolppien välissä

Tshekki ei ole esittänyt ihmeitä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Latviaa vastaan he joutuivat tyytymään tasapeliin ja Slovenian kanssa heillä oli yhtä suuria vaikeuksia kuin Suomella. Tshekki ei ole esittänyt vielä lähellekään niitä otteita, joita siltä odotetaan. Syykin on selvä. Joukkue koostuu nuorista Euroopassa pelanneista pelaajista.

Punanutuilla on yksi ongelma ylitse muiden, maalivahti. Tai oikeastaan pitäisi sanoa sen puute. Milan Hnilicka on pelannut molemmat ottelut, eikä niistä ole paljoa jälkipolville kertomista. Huolestuttavin piirre on se, että Hnilickalle ei ilmeisesti ole korvaajaa. Mielenkiintoista nähdä onko Suomea vastaan maalinsuulla Hnilicka vai Adam Svoboda.

Parasta antia ovat edustaneet Martin Erat ja David Vyborny. He ovat olleet tehoiltaan Tshekin eliittiä. Puolustuksesta Tomas Kaberle nousee esiin omassa kastissaan.

Leijonilla oikea suunta

Suomi voi lähteä pelaamaan rauhallisesti. Korkki löytänyt kierteensä. Suomi lähtee Tshekki otteluun samalla kokonpanolla kuin Latviaa vastaan. Suurin miinus Suomelle Latvia ottelusta olivat hölmöt jäähyt. Niitä ei parane tiistaina ottaa, sillä vastassa on yksi kisojen taitavimmista joukkueista. Tomi Kalliolle, Ville Peltoselle ja Petteri Nummelinille kasautuu jälleen paljon vastuuta. Latvia ottelu avasi hanat myös Peltosen ja Nummelinin kohdalta ja odottaa sopii yhä paranevaa suoritusta. Myös Dallas -kaksikko Miettinen-Jokinen on ollut varsin pirteänä.

Puolustuksessa myös Mikko Lehtonen ja Aki Berg ovat nostaneet tasoaa kahdessa pelissä. Lehtosen laukaukset ovat loistava ylivoima-ase ja Latvia ottelussa Berg teki hyvin maskia aiheuttaen 3-0 maalin ja tehden 4-0.

Leijonamaalilla jatkaa Antero Niittymäki, vaikka maanantaina hänen ympärillään pyörikin erilaisia huhuja. Niittymäki tuskin ottaa niistä paineita, vaan on Tshekkiä vastaan entistä terävämpi. Mertarannan kaima on kunnossa.

Tshekki iskee

Tshekki iskee vaarallisesti vastaiskuilla, joten kiekon menetyksiä ei saa tulla. Se, joka luulee, että Tshekki on alamaissa, voi joutua pettymään. Huomenna ottelulla on ensimmäisen kerran jonkinlaista merkitystä ja Tshekki tulee pelaamaan parhaan pelinsä. Riittääkö se voittoon, jää nähtäväksi. Tiukaksi menee.

Suomen pitää saada heti ottelun alusta vahva syke peliin ja laukauksia kohti tshekkimaalia, vartioi sitä kuka hyvänsä. Kiekot ovat pomppineet tähän asti, mutta jos he saavat muutaman hyvän torjunnan voi alavire kääntyä nopeasti. Tässä ottelussa ei myöskään tule niin montaa maalipaikkaa, että niitä olisi varaa hukata urakalla.

Jos Suomi pitää pään kylmänä ja pakettinsa kasassa, on se lähellä voittoa. Kovalla prässillä ja taklauksilla on Tshekkiä horjutettu ennenkin. Tämä tarkoittaa töitä mm. Ruutun veljeksille.

» Lähetä palautetta toimitukselle