Jaksaako Suomi innostua Unkarista?

MAAJOUKKUE / Ennakko
Teemu Pulkkinen on kerännyt pisteitä ja onnistumisia avausotteluissa, mutta rooli on ollut pieni. Unkaria vastaan "Pululla" varmasti riittää nälkää ja näyttöhaluja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi sai maanantaina kokea MM-turnauksen ensimmäisen oikean testinsä Yhdysvaltoja vastaan. Kuinka Leijonia kiinnostaa rökäletappiosta toiseen liikkuneen Unkarin kohtaaminen keskiviikkona Yhdysvallat-voiton jälkeen?

Unkari on yksi kisojen kovimmin taistelevista joukkueista. Kun materiaali on kuitenkin kaukana muista maista, ei tiikerinsilmäkään kanna pitkälle. Kolmen ottelun jälkeen Unkarin maaliero on 5−20. Tiistaina Unkari kärsi tappion Ranskalle.

− Toivottavasti Suomea vastaan on parempi matsi kuin Ranska-peli. Tuohon 6−2-lopputulokseen Ranskaa vastaan olen todella pettynyt. Se oli meille tosi tärkeä peli ja tuollainen lopputulos, hyvin surullinen olo nyt, suuressa roolissa Unkarin joukkueessa pelaava Balazs Sebok pohti.

Toisaalta kukaan ei myöskään enää odota Unkarilta mitään muuta kuin rökäletappiota Suomea vastaan. Jos Suomi tulee puolivaloin otteluun, pystyy Unkari Sebokin kaltaisten pelaajien johdolla iskemään osumia.

− Meillä ei ole Suomea vastaan yhtään paineita. Keskiviikko on Ranska-pelin jälkeen uusi päivä. Katsotaan, miten käy, Sebok totesi.

Totuus on kuitenkin se, että Suomi päihittää Unkarin helposti, kunhan pakka ei sekoa aivan täysin. Vaikka Unkari iskisi yllätysmaalin tai kaksi, Suomen tulivoima on unkarilaisille liian kova, etenkin kun Unkarin maalilla käyneistä kolmesta maalivahdista kukaan ei ole täysin vakuuttanut.

Maanantaina itseään ruoskinut ja ottelun lopussa kokoonpanon tiivistämisen vuoksi penkillä iskenyt Patrik Laine saattaa nollata Yhdysvallat-ottelua paukuttamalla maaleja ja itseluottamuksen takaisin tappiin. Samoin esimerkiksi nelosketjussa viilettäneellä Teemu Pulkkisella riittää varmasti nälkää näyttää taitonsa.

Olennaista Leijonille onkin Unkari vastaan, että onnistumisia tulee laajalta rintamalla. Unkaria vastaan esimerkiksi Esa Lindellin, jonka otteista on paistanut itseluottamuksen puutetta, on hyvä saada onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle