Venäjän ylivoima oli Suomelle liikaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Aleksi Saarela oli yksi illan onnistujista kahdella osumallaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jos molempien joukkueiden avausotteluita leimasi alkujännitys, tänään siitä ei ollut merkkejä. Ensimmäinen erä alkoi välittömästi kovalla intensiteetillä, eikä kumpikaan joukkue tyytynyt peruuttelemaan.

Suomen toinen ketju onnistui maalinteossa jo erän alkuminuuteilla, kun Sebastian Aho onnistui nostamaan Alexandr Georgijevin patjasta kimmonneen kiekon maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine.

Vain muutaman minuutin jälkeen Venäjä onnistui tasoittamaan tilanteen Miro Keskitalon istuessa jäähyllä. Alivoimaa ei ehtinyt kulua kuin hetki, kun Kirill Kaprizov ohitti maalivahti Veini Vehviläisen komean ylivoimakuvion päätteeksi.

Erän loppupuolella nähtiin kyseenalainen vihellys Venäjän maalin luona, sillä peli vihellettiin poikki, vaikka kiekko oli yhä pelattavissa. Kiekko lipui maaliin vihellyksen jälkeen, joten sitä ei hyväksytty.

Suomi ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan hieman ennen erän loppua Laine ohjasi Keskitalon ampuman kiekon maaliin. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-2.

Venäjä iski erikoistilanteilla

Toinen erä alkoi Aleksi Saarelan ylivoimamaalilla, mutta tuon jälkeen Venäjä jatkoi erikoistilanneosaamisensa esittelyä. Venäjä pääsi alivoimalla kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, josta Andrei Svetlakov iski kiekon maaliin.

Alivoimamaalin jälkeen Venäjä otti ohjakset käsiinsä loppuerän ajaksi. Venäjä onnistui vielä kahdesti ylivoimalla ja kerran tasakentällisin. Suomen kahden maalin johtoasema oli sulanut kahden maalin takaa-ajoasemaksi päätöserään siirryttäessä.

Myös kolmannen erä alkoi Suomen maalinteolla Saarelan tehdessä illan toisen maalinsa. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, ja lopulta maali hyväksyttiin.

Venäjä onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, joten Suomen kiristä huolimatta lopputulokseksi jäi 6-4.

Vaisua ykkösketjua muuteltiin

Suomen ykkösketju ei ole saanut onnistumisia kummassakaan ottelussa. Tilannetta korjailtiin ketjumuutoksilla, joiden myötä Kasperi Kapanen siirtyi Aleksi Saarelan ja Julius Nättisen ketjuun. Vaihdoksen myötä Juho Lammikko otti Kapasen paikan Roope Hintzin ja Mikko Rantasen ykkösketjusta.

Kakkosketju Puljujärvi-Aho-Laine oli jälleen Suomen kantava voima, mutta myös nelosketju väläytteli Miska Siikosen johdolla lupaavia otteita. Myös Saarela lukeutui illan onnistujiin kahdella maalillaan.

Tasakentällisin Suomi kykeni haastamaan Venäjää ja haastoikin vastustajaa toden teolla. Etenkin erien alkuminuutit sujuivat Suomen hallinnassa. Erikoistilannepelaamisessa Suomi jäi kuitenkin pahasti Venäjän jalkoihin.

Suomen kakkosylivoima onnistui tänään maalinteossa, mutta toisaalta alivoimasta ei ollut Venäjälle juurikaan vastusta. Etenkin erikoistilannepelaamisesta ja puolustamisesta löytyy yhä paljon petrattavaa.