Piristynyt Slovakia piinasi isäntiä

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia piti Venäjän kurissa 65 minuuttia.
Venäjä voitti Slovakian sunnuntain iltapäiväottelussa vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Se tarkoitti samalla sitä, että Suomen mahdollisuudet olla paras lohkokakkonen mahdollisen Kanada-tappionkin myötä kohosivat todella suureksi.

Slovakia aloitti ottelun halliten peliä. Venäjä puolusti hyvin, eikä Slovakia saanut suurta määrää maalintekopaikkoja. Erässä nähtiin vain yksi rangaistus, Aleksei Jemelinille tuomittu kaksiminuuttinen. Sen aikana Michel Miklik pääsi maalin edestä yrittämään kahdesti, mutta Semjon Varlamov pysäytti yritykset patjallaan.

Peli tasaantui erän kestäessä. Myös Slovakian puolustus piti tiukasti, ja Jan Lacolla oli kohtuullisen helppo työ ottaa kiinni kaikki Venäjän laukaukset, joista pahin oli Jevgeni Malkinin lämäri vastakiekkoon.

Toisessa erässä pelin kuva jatkui samantapaisena, joskin erän alkuosa oli varsin tylsä. Venäjälle tarjoutui kaksi ylivoimaa ja Slovakialle yksi, mutta toinenkin erä päättyi maalittomana.

Erän dramaattisin tapahtuma nähtiin, kun Ilja Kovaltšuk loukkasi nilkkaansa. Venäläishyökkääjä väänsi Richard Panikin kyseenalaisesti nurin ja slovakki kaatui hänen nilkkaansa päälle. Kovaltšuk huilasi erän lopun, mutta palasi peliin kolmannen erän aluksi.

Kolmas erä oli pelin vauhdikkain. Venäjä hallitsi peliä ja Slovakia joutui turvautumaan useisiin jäähyihin. Venäjä kilisytteli kahdesti yläputkea ja tolppia, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt. Kolmannessa erässä isännät voittivat laukaukset kohti maalia peräti 15-3.

Piste tiesi sitä, että Slovakia nousi parhaimmaksi lohkoneloseksi, kun taas Venäjä menetti sen etunsa, mikä sillä oli lauantain USA-ottelun jälkeen ajatellen parhaan lohkokakkosen asemaa.

Jatkoajalla Venäjällä oli parempia paikkoja, mutta sekin päättyi maalittomana. Slovakian maalilla Jan Laco sai apua myös omilta puolustajiltaan.

Ratkaisumaalia haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä Aleksandr Radulov ja Ilja Kovaltšuk onnistuivat ohittamaan Lacon ja Venäjä vei toisen tarjolla olleen pisteen. Yksi NHL:n parhaista rankkarien torjujista, Semjon Varlamov, piti pintansa kentän toisessa päässä.