Venäjä voitti jäähyjen sävyttämän Kanada-kamppailun

MAAJOUKKUE / Raportti
Plotnikov tuuletti ottelun ratkaisumaalia.
Venäjän ja Kanadan iltapäiväkohtaaminen Venäjän Euro Hockey Tourilla muodostui jäähykarkeloksi. Kaikkiaan istuntoa jaettiin yli 40 minuuttia, joista lähes puoli tuntia oli muita kuin käytösrangaistuksia.

Venäjä voitti myös toisen pelaamansa ottelun kotimaansa EHT:lla. Turnausisännät voittivat Kanadan lukemin 2-0 kahdella päätöserän osumalla.

Ottelun avauserässä nähtiin reilusti jäähyjä. Ylivoimaa tarjottiin puolin ja toisin. Venäjälle vihellettiin myös yksi viisiminuuttinen, kun Vadim Šipatšov komennettiin ulos selästä taklaamisesta. Tilanteen jälkeen Kanada ei kuitenkaan pelannut täysimääräistä viisiminuuttista ylivoimaa, sillä joukkueella oli itselläänkin boksissa tässä vaiheessa kaksi pelaajaa.

Vaikka tapahtumia avauserässä riitti, ei maaleja kuitenkaan syntynyt. Myös toinen erä oli maaliton ja tasainen laukaisuhallinnan suhteen ensimmäisen erän tapaan, mutta tulosta ei vieläkään tullut.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta kolmannessa erässä. Heti erän alkuun Kanadan Matt Ellison otti kaksi kaksiminuuttista väkivaltaisuudesta, kun vastapuolen riitapukari Sergei Kalinin selvisi yhdellä kaksiminuuttisella. Tästä Venäjä sai siis ylivoiman, joka tuotti vihdoin ottelun avausmaalin.

Maalin viimeisteli Nikita Nesterov, joka pääsi virittelemään laukauksensa rauhassa Nikita Gusevin tarjoilemaan kiekkoon. Nesterovin laukaus painui Kanadan maaliin ja tilanne oli 1-0. Ennen erän puoliväliä Sergei Plotnikov lisäsi venäläisten johdon kahteen maaliin, joka riitti voittoon. Kanada jäi lopulta nollille, eikä saanut kirivaihdettaan silmään.

Kanadalle ottelu oli turnauksen viimeinen. Se kohtasi avausottelussaan Etelä-Korean, jonka se voitti lukemin 4-2. Tšekki oli kuitenkin kanadalaisia parempi lukemin 4-1 ja nyt Venäjä lukemin 2-0. Venäjä pelaa vielä huomenna sunnuntaina turnauksen päätösottelussa Leijonia vastaan.