Ukraina nipisti pisteen Yhdysvalloilta

MAAJOUKKUE / Raportti
Ukraina avasi jatkosarjan pistetilinsä pelaamalla tasan 1-1 Yhdysvaltoja vastaan. Tuloksen myötä Suomi voi vielä nousta F-lohkon kolmanneksi. Tämä vaatisi viiden maalin voittoa Latviasta.

Jo ottelun alku osoitti, että suuren urheilujuhlan tuntua ei ilmassa ollut. Yhdysvallat hyökkäsi Ukrainan uhratessa kaikki miehensä puolustamaan tiiviisti omaa maaliaan. Vähät hyökkäyksensä Ukraina sai nopeiden vastaiskujen kautta. Ukrainan tiiviin puolustuspelin vuoksi Yhdysvallat ei päässyt laukomaan parhaalta maalintekosektorilta ja avauserä sujui maaleitta.

Toisen erän alku sujui melko pitkälti samoissa merkeissä. Eloa peliin tuli vasta hieman erän puolivälin jälkeen. Ukrainan Vitali Sementshenko pääsi luistelemaan keskialueelta kohti Yhdysvaltojen maalia. Puolustaja Brett Hauer sai Sementshenkon kiinni, mutta tämä pystyi estämään Hauerin kiekontavoittelun. Takaa tuli Konstantin Kastjantshuk, joka nappasi kiekon, otti muutaman potkun lähemmäs maalia ja laukoi kiekon verkon perukoille maalivahti Ty Conklinin jalkojen välistä.

Maali toi selvästi eloa Yhdysvaltojen peliin. Myös Ukraina sai onnistumisestaan lisää virtaa ja tuli vastahyökkäyksiin uudella innolla. Toisessa erässä ei kuitenkaan enää osumia nähty.

Kolmas erä tuo tasoituksen

Runsas jäähyily kostautui Ukrainalle kolmannessa erässä. Laiskahkosti pelannut Yhdysvaltojen ylivoimaviisikko sai pelattua kiekon viivamies Hauerille, jonka suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui tarkasti verkkoon muuten mainiosti torjuneen Konstantin Simtshukin hanskakäden puolelta. Tämän jälkeen Ukraina vetäytyi jälleen kuoreensa entistä vahvemmin, eikä Yhdysvallat enää maalinteossa onnistunut.

Parhaan paikan maalintekoon sai Yhdysvaltojen Zach Parise, joka pääsi yrittämään Simtsukin yllättämistä rangaistuslaukauksesta. Simtshuk pysyi kuitenkin hanskakäden puolelle suuntautuneessa harhautuksessa mukana ja torjui kiekon. Rangaistuslaukaus tuomittiin Simtshukin siirrettyä tahallisesti maalin viimeisen kahden minuutin aikana. Ennen rangaistuslaukauksen tuomitsemista sunnuntain Suomi-Kanada-pelissäkin tuominnut Rudolf Lauff ehti jo passittaa sijaiskärsijän rangaistusaitioon, mutta ilmeisesti neuvottelutuokio palautti Lauffin muistiin sen, mitä viimeisten kahden minuutin aikana maalinsiirrosta tuomitaan.

F-lohkon ottelut jatkuvat illalla Suomen ja Latvian välisellä ottelulla. USA sai jatkosarjaurakkansa tänään suoritettua ja sijoitus ratkeaa Suomi-Latvia-ottelun lopputuloksen myötä. Ukrainan kisat päättyvät huomenna Kanada-pelin myötä.