JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

U18: USA voitti huikaisevan trillerin - Vehviläinen uskomaton

MAAJOUKKUE / Raportti
Vehviläinen oli Suomen maalilla finaalissa ilmiömäisessä vireessä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Suomi sai otteluun huippualun, kun vain vuorokautta aiemmin Suomen mestaruuden Kärpille ratkaissut Sebastian Aho nousi kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja syötti maalin eteen Julius Nättiselle, joka siirsi limpun ohi USA:n maalivahti Evan Sarthoun.

Maalin jälkeen USA oli hetken ihmeissään, mutta pelin edetessä se pääsi paremmin pelin mukaan. Avauserä näytti jo sen, että Suomen maalilla torjuneella Veini Vehviläisellä tulisi olemaan hikinen iltapuhde. Vehviläinen esittikin ensierässä lukuisia huipputorjuntoja ja auttoi Pikkuleijonat maalin johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alkuun Suomi tuli pirteästi ja karvasi korkealta USA:n alueella. USA kuitenkin otti pelin nopeasti hallintaansa, ja erä vietettiinkin pääasiassa Suomen kenttäpäädyssä. 

Verrattuna avauserään toisessa erässä pelistä tuli myös paljon katkonaisempaa. Osittain myös siksi, että Suomi joutui lyömään tämän tästä pitkiä kiekkoja USA:n paineen alla. 

Toisen erän lopussa koettiin suomalaisittain kauhunhetkiä, kun Jesper Mattila ja Otto Leskinen ottivat peräkkäiset jäähyt pelin viivyttämisestä, ja pakottivat Suomen kahden miehen alivoimalle. Vehviläisen uskomattomat pelastukset ja Aleksi Saarelan uhrautuva alivoimatyöskentely veivät Suomen kuitenkin johtoasemassa erätauolle.

Kolmannessa erässä pelin kuva pysyi samanlaisena, kun USA painoi peliä jatkuvalla syötöllä kohti hyökkäysaluettaan. 

Kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia sai yhdysvaltalaishyökkääjä Jeremy Bracco hieman kyseenalaisen koukkaamisrangaistuksen. Suomi ei onnistunut hyödyntämään ottelun ensimmäistä ylivoimaansa. 

Vain hetki rangaistuksen päättymisen jälkeen USA sai jälleen paineen Suomen päätyyn. NHL-legenda Keith Tkachukin poika Matthew Tkachuk kaivoi kiekon päädystä itselleen ja toimitti sen maalin eteen ketjukaverilleen Jack Roslovicille, joka niittasi kiekon etukulmasta ohi Vehviläisen. 

Jatkoaika toi ratkaisun

Jatkoajalla nähtiin huomattavasti tasaisempaa peliä kuin kolmannessa erässä. USA:lla oli kuitenkin lukuisia huippupaikkoja laittaa sinetti ottelulle, mutta Suomen maalilla Vehviläinen oli toista mieltä. 

Lopulta USA:n Colin White pääsi tempaisemaan kiekon 60 kertaa ottelussa torjuneen Vehviläisen jalkojen välistä verkon perukoille - ja käynnisti villit amerikkalaisjuhlat. 

» Lähetä palautetta toimitukselle