USA hioi kuvioitaan Tanskan kustannuksella

MAAJOUKKUE / Raportti
Välisarjan viimeisessä ottelussa ei USA:lla ja Tanskalla ollut kummallakaan enää mitään panosta ja niinpä joukkueet järjestivät melkoiset maalikarkelot. Huomiseen tärkeään puolivälieräkamppailuun valmistautunut USA voitti höntsykiekkoa muistuttaneen ottelun lopulta maalein 8-3.

Jo avauserässä nähtiin peräti seitsemän osumaa, mutta loppua kohden maalitahti sentään laantui. USA ratkaisi ottelun toisessa erässä, jonka se voitti puhtaasti 4-0.

Avauserässä maalijuhlat

Ottelu sai mielenkiintoisen alun, kun Tanska onnistui tekemään avausmaalin heti pelin ensimmäisessä vaihdossa. Frans Nielsen spurttasi helposti ohi USA:n pakkiparin ja syötti pelivälineen tämän jälkeen maalille. Kiekko jäi pomppimaan USA:n joukkueeseen tähän otteluun liittyneen Eric Weinrichin jalkoihin ja lopulta Kim Staal kävi tuikkaamassa limpun tyhjään maaliin.

USA toipui takaiskusta nopeasti ja ehti ylivoimalla kilautella kertaalleen jo maalirautojakin ennen kuin ottelu tasoittui ajassa 6.46. Bates Battaglia unohtui täysin vapaaksi maalin eteen ja Hal Gilin syötön jälkeen Washingtonin laituri lirutti nätisti kiekon ohi Peter Hirschin.

Viihdyttävässä avauserässä Tanskalla oli seuraavaksi mahdollisuus ottaa johtoasema uudelleen haltuunsa 5-3 –ylivoiman turvin. Jens Nielsen veivasi itsensä sen aikana todella komeasti koko kentän läpi, muttei onnistunut viimeistelyssä.

USA:n 2-1 –johtomaali syntyi ajassa 11.41. Erik Westrum ujutti eteenpäin törkätyn hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon Hirschin längistä sisään.

Tanska tuli kuitenkin tasoihin ainoastaan 31 sekuntia myöhemmin. 3-1 –ylivoimahyökkäys päättyi Kasper Degnin viimeistelemään osumaan. Altavastaajan puolella vahvasti ollut yleisö sai lisää riemun aihetta jälleen seuraavassa vaihdossa, kun Michael Smidt lämäsi siniviivan ylityksen jälkeen kumilaatan verkkoon. 54 sekunnin sisään nähtiin näin peräti 3 maalia!

USA käänsi kuitenkin ottelun vielä johtoasemakseen ennen erätaukoa. Tasoitusmaalissa oli kosolti onneakin mukana, sillä Matt Cullenin syöttöyritys kääntyi tanskalaispakin omasta luistimesta maaliin. Eränumerot 4-3 viimeisteli puolestaan Chris Drury maalin edustalta.

USA laskettelee murskavoittoon

Tanskan pyristely jäi yhden erän mittaiseksi, sillä toisessa erässä USA karkasi omille teilleen. Amerikkalaiset siirtyivät 5-3 –johtoon heti erän aluksi. Andy Roachin löysä heitto maalille ohjautui Matt Cullenin mailan kautta Peter Hirschin selän taakse. Samalla päättyi tanskalaisvahdin kisaurakka. Vaisusti esiintynyt Hirsch sai nimittäin komennuksen vaihtoaitioon ja tilalle luisteli Michael Madsen. Näin molemmat joukkueet olivat vaihtaneet maalivahtia, sillä Ty Conklin oli saanut tehdä tilaa Alex Westlundille jo erätauolla.

Puolustaminen ei toisessakaan erässä liiemmin USA:ta kiinnostanut, mutta Tanska ei pystynyt enää käyttämään tekopaikkoja hyväkseen samalla prosentilla kuin avauserässä. Karmaisevin esimerkki USA:n puolustuksen avoimista ovista nähtiin 26. peliminuutilla, kun tanskalaiset pääsivät puolen minuutin sisään peräti kolme kertaa nokikkain Alex Westlundin kanssa! Westlund veti kuitenkin kaksinkamppailuissa joka kerta pidemmän korren.

USA latoi erän toisella puoliskolla kolme maalia ja ratkaisi ottelun. Ajassa 30.35 Richard Park karvasi kiekon itselleen ja laittoi pienen harhautuksen jälkeen kiekon nätisti ylänurkkaan. USA:n seitsemäs osuma syntyi Jeff Hamiltonin kääntöranarilla ja 8-3 –numerot puolestaan aivan erän lopussa Jeff Jillsonin ylivoimatykityksellä.

Päätöserässä ei enää mitään merkittävää tapahtunut. Kun USA:nkin suurin maalinälkä oli jo tyydytetty, jäi erä maalittomaksi. USA voitti ottelun näin maalein 8-3.

Tanskan MM-turnaus päättyi tähän kamppailuun, mutta USA:lla on sen sijaan edessä kuolemanottelu heti huomenillalla. Puolivälieräpelissä vastaan asettuu isäntäjoukkue Tshekki, joten
mitalipeleihin päästäkseen amerikkalaismiehistön pitää venyä kykyjensä äärirajoille.