Tanskan taistelu ei riittänyt - Venäjä niukkaan voittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Maalinteko maistui tanskalaislupaus Nikolaj Ehlersille.
Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ensimmäinen ottelu tarjosi yllättävän tuloksen, kun Tanska onnistui ryöstämään pisteen Venäjältä. Vasta voittomaalikilpailussa päättynyt ottelu kääntyi lopulta Venäjälle lukemin 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 1-0).

Nousijajoukkue Tanska oli lähellä napata historiallisen voiton Venäjää vastaan, kun juutit johtitvat Venäjää lukemin 2-1 vielä toisen erän jälkeen. Lopulta ottelu kääntyi kuitenkin punapaitaisen Venäjän voitoksi voittomaalikilpailussa. Voitto olisi ollut Tanskalle sen ensimmäinen nuorten korkeimmalla MM-tasolla.

Tanskan ase ottelussa oli hyvä puolustuspelaaminen ja loistavan ottelun pelannut Georg Sorensen, joka venyi kiekon eteen peräti 37 kertaa. Venäjän taitava nippu tuntui sen sijaan olevan vielä hiukan kohmeessa ja viimeistely ontui, mutta eväitä parempaan on jatkossa.

Tanska järkytti venäläisiä heti alussa

Ottelu alkoi tanskalaisittain positiivisesti, kun juutit viimeistelivät kaksi hienoa ylivoimaosumaa. Venäjän Rinat Valijev otti kaksiminuuttisen hiukan erän puolivälin jälkeen ja tanskalaisista Oliver Brjorkstrand vei nopealla ylivoimaosumalla joukkueensa johtoon.

Kului vain vajaat kaksi minuuttia edellisestä ja venäläisitä Rušan Rafikov joutui rikkomaan kaksiminuuttisen arvoisesti. Tälläkään kertaa Tanska ei tarvinnut minuuttiakaan ylivoima-aikaa, kun maan suurin tulevaisuudenlupaus Nikolaj Ehlers vei joukkueensa jo kahden maalin johtoon.

Juuttien taistelu riitti lähes läpi koko toisen erän, mutta Mads Larsenin pelin viivyttämisestä tullut kaksiminuuttinen toisen erän lopulla maksoi kalliisti. Venäjän taitava nippu rankaisi, kun HIFK:sta tuttu Nikolai Goldobin toi joukkueensa maalin päähän.

Venäjä kiri rinnalle ja lopulta ohi

Päätöserään juutit pääsivät maalin johdossa. Venäjä painoi kuitenkin pelin tasoihin, kun kiekko kimpoili luistimista Tanskan maaliin. Maalintekijäksi merkittiin maalin edessä häärinyt Maksim Mamin. Loput erästä mentiin pääasiassa venäläiskomennossa, vaikka juuteillakin oli paikkansa. Tanska kuitenkin kesti Venäjän rynnistyksen ja ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika mentiin pääasiassa Venäjän komennossa, mutta parhaasta paikasta vastasi Tanskan Brjorkstrand. Laituri pääsi kokeilemaan rannevetoaan pisteiden välistä, mutta Venäjän maalilla Ilja Sorokin oli hereillä.

Koska jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, ottelu ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Siinä Venäjä oli etevämpi, kun punapaidoista Sergei Toltšinski ja Goldobin onnistuivat maalinteossa. Tanskalaisista ei onnistunut kumpikaan kahdesta ensimmäisestä laukojasta, joten Venäjä avasi turnauksen niukalla voitolla ja nappasi kaksi pistettä plakkariin.