Pikkuleijonat jatkoi voitokkaana - Eeli Tolvanen iski kahdesti Tanskaa vastaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Janne Kuokkanen aloitti Suomen maalinteon.
Kuva © Andreas Robanser / Puckfans.at
Pikkuleijonat jatkoi voittojensa sarjaa ottamalla 4-1-voiton Tanskasta alkulohkon kolmannessa ottelussa.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue otti aikaisin maanantaiaamuna Suomen aikaa kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa ikäluokan MM-kisoissa.

Tanska kaatui maalein 4-1. Suomi laukoi ottelussa maalia kohti peräti 46 kertaa Tanskan kymmentä vastaan.

Suomen maalinteon aloitti turnauksen kolmannella maalillaan kärppähyökkääjä Janne Kuokkanen pelin kahdeksannella minuutilla. Syöttöpiste Kuokkasen maaliin merkittiin Otto Mäkiselle.

Vain vajaata minuuttia myöhemmin Eetu Tuulola tuplasi Suomen johdon kahteen maaliin Kasper Kotkansalon kerätessä turnauksen ensimmäisen syöttömerkintänsä.

Tanska sai kavennuksensa vielä ensimmäisen erän lopulle Christian Mathiasen-Wejsen ylivoimamaalilla.

Toisessa erässä Suomen tehoketjuna turnauksessa toistaiseksi häärinyt ykkösvitja lisäsi johdon jälleen kahteen maaliin, kun Eeli Tolvanen iski Aapeli Räsäsen ja Urho Vaakanaisen syötöistä Suomen 3−1-johtoon.

Kolmannessa erässä Suomi laukoi Kasper Krogin vartioimaa Tanska-maalia kohti peräti 17 kertaa, mutta erän ainoa maali syntyi lopulta vasta, kun Krog oli poistunut maalinsa suulta. Tyhjään maaliin illan toisen osumansa laukoi Tolvanen Räsäsen ja Kotkansalon merkkauttaessa niin ikään illan toiset tehopisteensä.

Eeli Tolvanen (vas.) ja Kristian Vesalainen juhlivat Suomen 3-1-osumaa.

− Nämä eivät ole niitä helpoimpia pelejä valmistautumisen kannalta. Saimme kuitenkin neljä maalia ja vielä paljon enemmän maalipaikkoja, Suomen kapteeni Juuso Välimäki totesi ottelun jälkeen kansainvälisen jääkiekkoliiton haastattelussa.

− Täytyy antaa tunnustusta Tanskalle, he taistelivat kovasti, blokkasivat paljon laukauksia ja heidän maalivahtinsa oli hyvä. Saimme kuitenkin 4−1-voiton, se on pääasia.

Suomen pelit jatkuvat Suomen aikaa myöhään tiistai-iltana alkulohkon päätösottelulla Kanadaa vastaan. Ottelu televisioidaan Yle TV2:ssa kello 23.40 alkaen.

Jesse Puljujärvi liittyy joukkueen pelaavaan kokoonpanoon mukaan tiistain otteluun.