Venäjän kiri ei riittänyt - Tšekki aloitti turnauksen kovalla voitolla

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki ei helpolla päässyt tehokkuudesta huolimatta.
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkoivat Tšekin ja Venäjän kohtaamisella. Venäjä taisteli itsensä tasoihin kahdesti, mutta Tšekki jatkoi painostustaan ja kukisti Venäjän lukemin 5-4.

Tšekin ylivoima oli tärkeä palanen joukkueen voitossa, jossa Venäjän verkko heiluikin kahdesti. Tšekkiläisten johtotähti Filip Chytil joutui kesken ottelun paikattavaksi venäläispelaajan kanssa tapahtuneen törmäyksen johdosta, mutta palasi kuitenkin taistoon ja nakutti tehot 1+1.

Venäläisten ylivoima ei loistanut tehokkuudessa, mutta aihio pyöri varsin mallikkaasti. Venäläishyökkääjät pääsivät usein tšekkiläisneliön keskeltä luomaan maalintekopaikkoja. Ainoastaan venäläisten huono viimeistely ja tšekkiveskari Josef Korenarin hyvä torjuntatyö varmistivat, että venäläisylivoima ei aiheuttanut päänvaivaa tšekkiläisille.

Venäjä sonnustautui tehokkuudessa liian myöhään

Päätöserä alkoi Venäjän kannalta kohmeisesti, vaikka Aleksei Melnitšuk vaihdettiin maalin suulta Vladislav Suhatšoviin herätyksenä joukkueelle. Tšekki onnistui parantamaan lukemia, kun Filip Kral sonnustautui myös maalinteossa ja onnistui ainoana ohittamaan Suhatšovin.

Venäjä lisäsi jännitystä otteluun loppuminuuteilla, kun Artur Kajumov ja Vladislav Sjomin toivat joukkueensa vielä maalin päähän, kun pelikellossa oli aikaa vajaa minuutti. Tšekki kuitenkin kesti Venäjän lopullisen pyörityksen kovalla karvaamisella, ja Tšekki sai nauttia turnauksen alusta voitolla.

− Yritimme tehdä erityisesti puolustuspelissä siten, kuin valmentaja pyysi. Käännekohta oli Tšekin kaksi maalia toisessa erässä. Halusimme vain tasoittaa lukemat, mutta emme vain onnistuneet siinä. Jatkossa meidän täytyy onnistua siinä, mitä valmentaja meiltä pyytää, tuumi venäläishyökkääjä Andrei Svetšnikov ottelun jälkeen.

Tšekkipelaajista viisi kiekkoilijaa nappasi vähintään kaksi tehopistettä.