Mazanec pelasti maaliviivalta – Sveitsille toinen niukka tappio

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki juhli 3-2-voittoa Sveitsistä.
Kuva © Sami Kemppainen
Sveitsi esitti Tšekkiä vastaan miehekkään kirin, mutta lopputulos jäi yhtä vajaaksi. Maaliviivalta kauhottu kiekko viimeisellä minuutilla pelasti voiton Tšekille. Loppunumerot kirjattiin 3-2.

Tšekki kaatoi niukasti Sveitsin Helsingin Euro Hockey Tourin perjantain päiväpelissä. Tšekkiläiset saivat otteluun mainion alun, kun Sveitsin Chris Baltisbergerin jäähy tarjosi tšekkiläisille ylivoiman. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen avausmaali oli nähnyt päivän valon, kun Milan Gulas täräytti kiekon suoraan syötöstä Sveitsin maaliin.

Kumpikin joukkue otti runsaasti jäähyjä avauserässä. Kummallekin joukkueelle vihellettiin kolme kaksiminuuttista. Tehokkaampi ylivoimallaan oli kuitenkin Tšekki, joka onnistui ylivoimalla vielä 14 sekuntia ennen eräsummeria. Maalin viimeisteli Lukas Radil, joka pääsi vetämään keskisektorista ranteellaan.

Baltisberger aloitti myös toisen erän nappaamalla jäähyn, mutta tällä kertaa se ei kostautunut. Sen sijaan Sveitsi onnistui pian rangaistuksen päättymisen jälkeen. Maalin pääsi viimeistelemään Geatan Haas, joka pyöräytti kiekon vanhanaikaisella maaliin, kun Tšekki-vahti Marek Mazanec seikkaili maalin toisella kulmalla.

Toisen erän puolivälissä Tšekki kuitenkin uusi kahden maalin johtonsa. Sveitsi otti kaksi kaksiminuuttista rangaistusta samaan aikaan. Ensimmäinen oli joukkuerangaistus ja samaan aikaan myös Ramon Utersander otti kiinnipitämisjäähyn.

Tšekki tarvitsi vain 20 sekuntia ylivoimaa, kun Dominik Kubalik laittoi kiekon jälleen Sveitsin maaliin. Kubalik sai ensiluokkaisen poikittaissyötön Gulasilta, josta oli helppo työ nostaa pikkumusta maaliin. Tšekkiläisten kahden maalin johdossa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Päätöserässä Sveitsi haki vielä kiriä, ja onnistuikin nousemaan päätöserän puolivälin jälkeen maalin päähän. Sveitsiläisistä Andres Ambühl pääsi nostamaan jalalla Tšekin puolustusalueen keskelle ja toimitti kiekon hienolla laukauksella maalin takanurkkaan. Ambühl oli tasoittaa ottelun vielä viimeisellä minuutilla, mutta Mazanec pelasti kiekon maaliviivalta.

Näin ollen Tšekki korjasi 3-2-voitolla ensimmäisen voittonsa Helsingin EHT-turnauksessa. Tšekki hävisi ensimmäisen ottelunsa Ruotsille keskiviikkona lukemin 5-3. Sveitsille tappio oli puolestaan toinen. Sveitsiläiset hävisivät samoin 3-2-lukemin myös Kanadalle keskiviikkona.