Sveitsi voitti Tšekin – Hiller jälleen ohittamaton

MAAJOUKKUE / Raportti
Sveitsin maalivahti Jonas Hiller pelasi jo toisen nollapelinsä Sotšin olympiaturnauksessa.
Viime kevään MM-finalisti Sveitsi varmisti C-lohkon kakkospaikan voittamalla lauantain iltaottelussa Tšekin lukemin 1-0 (1-0,0-0,0-0). Ottelun ehdoton sankari oli Sveitsin maalivahti Jonas Hiller, joka on ollut turnauksessa toistaiseksi ohittamaton. Tällä kertaa nollapeliin vaadittiin 26 torjuntaa.

Loistavasti turnauksessa pelannut Anaheimin 32-vuotias maalivahti Hiller torjui Sveitsin maalilla myös keskiviikkona dramaattisessa 1-0-voitossa Latviasta. Tänään Tšekkiä vastaan myös tolpat olivat Hillerin apuna.

Tšekin joukkueessa onnistujat jäivät vähiin. 42-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Jaromir Jagr oli tuloksesta huolimatta ottelussa kohtalaisen hyvällä pelipäällä.

Paljon peliaikaa saanut legenda haki etenkin ensimmäisessä erässä aktiivisesti omia ratkaisuja ja antoi lisäksi muutamia oivaltavia syöttöjä. Avauserän loppupuolella Jagrilla oli Tšekin pitkän painostuksen aikana useampikin tilaisuus tehdä ottelun avausmaali, mutta Sveitsin maalivahti Hiller sekä paljon laukauksia blokannut uhrautuva puolustus onnistuivat pitämään kotijoukkueen maalin puhtaana.

Jagr pääsi painostuksen päätteeksi kokeilemaan lähes tyhjään maaliin oman yrityksensä paluukiekosta, kun Hiller oli jo ulkona tilanteesta. Laukaus osui kuitenkin tolppaan.

Bodenmann ratkaisi

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Sveitsi onnistui. Kevin Romy voitti kaksinkamppailun Tšekin maalin takana ja onnistui tökkäämään kiekon Denis Hollensteinille, joka syötti maalin eteen Simon Bodenmannille. Bodenmann laukoi nopeasti ja tarkasti kiekon Tšekin maalin oikeaan ylänurkkaan. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Tšekki oli lähellä tasoitusta vielä ennen ensimmäisen erän loppua. Zbynek Michalek laukoi ylivoimahyökäyksen päätteeksi terävästi suoraan David Krejcin syötöstä, mutta veto pysähtyi Hillerin puolittaisen torjunnan jälkeen tolppaan.

Toisessa erässä pelattiin pitkiä jaksoja ilman pelikatkoa eikä maaleja nähty. Tšekki hallitsi erää näennäisesti ja pääsi yrittämään tasoitusta kerran myös ylivoimalla Severin Blindenbacherin rangaistuksen aikana. Hiller ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja lopullinen ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Tšekki sai ennen kolmannen erän puoliväliä kaksi perättäistä ylivoimaa, mutta tasoitusta ei syntynyt. Sen jälkeen ote siirtyi johtoasemassa pelanneelle Sveitsille, ja ottelun lopussa kotijoukkueen toinen maali olikin lähempänä kuin Tšekin tasoitus. Turnauksen toista voittoaan juhlinut Sveitsi on pelannut Sotšissa todella vähämaalisia otteluita, sillä joukkueen maaliero on alkulohkon kolmen pelin jälkeen 2-1.