Venäjä peittosi Suomen - Jormakka loukkaantui pelottavasti

MAAJOUKKUE / Raportti
Venäjä juhli sunnuntaina Suomen kustannuksella.

Pelin alun fyysisyyden perikuvana oli Venäjän supertähti Aleksandr Ovetškin, joka jo ensimmäisissä vaihdoissa jakoi kaksi hirmuista niittiä Petri Kontiolalle ja Juuso Hietaselle. Suomelle lankesi tässäkin pelissä pari turhaa rangaistusta, mutta Venäjä ei onnistunut suurinta osaa hyödyntämään. Mikko Koskiselle ja koko Suomen joukkueelle ottelu oli todella vaikea. Ottelu päättyi Venäjän hyväksi luvuin 4-2.

Venäjä hakkasi päälle ja kahden maalin johto oli tulos

Venäjä kävi heti alusta suomalaisten kimppuun ja pian maalisummeri soikin Suomen päädyssä. Anton Belov tykitti päin Koskista, jolta peliväline putosi selän taakse. Ville Lajusen puolustamisesta huolimatta Viktor Tihonov painoi maalille vitonen silmässä ja kiekko oli maalissa.

Hetken pelaamisen jälkeen Suomi joutui kahden miehen alivoimalle ja Venäjä kuittasi, kun Ovetškin laukoi suoraan syötöstä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

Toivo ei kuitenkaan loppunut eikä pelaaminen varsinkaan, kun Tihonov lähti istumaan kaksiminuuttista. Ylivoimakuvio alkoi toimia ja Hietanen yllätti Sergei Bobrovskin ensimmäisen kerran. Enempää ei avauserässä tapahtunut ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Venäjän yhden maalin johdossa.

Ottelun kauhunhetki

Toisen erän alussa tapahtui hirveitä, kun Vadim Shipatšjov taklasi sokeasta kulmasta Pekka Jormakan kanveesiin. Päätuomarikaksikko vihelsi tilanteesta ainoastaan pelin poikki. Jormakka vietiin jäältä paareilla kohti sairaalaa ja Shipatšjov jäi kentälle. Suomen pakka meni tilanteesta sekaisin ja hetken kuluttua Nikolai Kuljomin otti Venäjälle kahden maalin johdon takaisin alivoimalla.

Erän lopulla Venäjä lisäsi kylmää vettä Suomen niskaan, kun Sergei Kalinin iski kiekon maalin edestä jo neljännen kerran Koskisen taakse. Tämän jälkeen ottelu muuttui molemmilta joukkueilta todella passiiviseksi, kunnes Jere Karalahti tykitti erän viimeisellä minuutilla Suomen kahden maalin päähän.

Suomi hallitsi kolmannen erän

Kolmannessa erässä Suomi sai ottelun haltuunsa ja painostus oli Venäjän päädyssä suurimman osan ajasta. Kolmas maali oli Kontiolan vedosta parinkymmenen sentin päässä, mutta Venäjä selvisi säikähdyksellä.

Väsymys alkoi näkyä pelaajilla ja nopeista hyökkäyksiinlähdöistä ei ollut puhettakaan. Erän puolivälin jälkeen Venäjä aloitti ajan pelaamisen ja heitteli lähinnä pitkiä kiekkoja tai keskialueelta Suomen kulmaan.

Suomen hyökkäyksissä oli hyviä ideoita ja erikoistilanteita, mutta Venäjän puolustus kesti ja Bobrovski otti varmoja torjuntoja.

Lopulta Erkka Westerlund otti aikalisän ja Koskinen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan. Suomen hyökkäys oli vimmattua, mutta tulosta ei syntynyt ja viimeisellä minuutilla Suomi otti rangaistuksen. Enempää ei tapahtunut, joten Venäjä otti voiton Suomesta ja suomalaisesta näkökulmasta turnauksesta tuli todella vaikea.

Venäjä kohtaa seuraavaksi USA:n maanantaina. Suomi puolestaan kohtaa Saksan tiistaina.