Suomi matkaa Prahaan puolivälierään - Donskoi ratkaisijana

MAAJOUKKUE / Raportti
Leo Komarov sai Maksim Tšudinovin kimppuunsa taklauksen jälkeen.

Joonas Donskoi oli epäonnistunut ensimmäisessä yrityksessään kiekon karattua. Samoin epäonnistumassa kävi seitsemän muuta pelaajaa, ennen kuin Donskoi pääsi toiseen yritykseensä. Hänen onnistumisensa jälkeen Pekka Rinne torjui Artemi Panarinin laukauksen.

Ensimmäinen erä oli pääosin Venäjän hallintaa. Suomi sai kaksi erittäin hyvää maalintekotilannetta pelin ollessa 0-0. Teemu Hartikainen ja Tuomo Ruutu epäonnistuivat laukauksissaan.

Venäjä siirtyi erän lopulla johtoon. Sergei Mozjakin pässi laukomaan b-pisteiden välistä suoraan Jevgeni Malkinin syötöstä. Kiekko livahti Rinteen kainalosta maaliin.

Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin fyysinen ja sisälsi paljon taklauksia. Kuohuttavin tilanne nähtiin erän lopulla, kun Leo Komarov taklasi Jevgeni Medvedeviä.
Torikokouksen jäleen tuomaristo päätti lähettää Komarovin suihkuun, vaikka ensin tilanteesta ei ollut tulossa edes rangaistusta.

Alivoimasaldo pysyi sataprosenttisena

Suomi taisteli alivoimansa erinomaisesti ja pian sen jälkeen Artjom Anisimov otti hyökkäyspäässä estämisjäähyn. Ylivoima ehti vanhentua vain joitakin sekunteja, ennen kuin Aleksander Barkov löi Sergei Bobrovskin torjuman kiekon maaliin.

Toinenkin erä mentiin venäläishallinnassa. Suomen puolustuspeli oli hyvää, joten vaarallisia maalitilanteita oli varsin vähän.

Kolmas erä jatkoi pitkään samoilla linjoilla, mitä tulee joukkueiden puolustuspelin suhteen. Barkov yritti syöttää Jussi Jokiselle tilanteessa, jossa hän itsekin olisi voinut ratkaista. Jevgeni Dadonov oli oikea-aikaisesti välissä, joten Leijonien tilanne kariutui siihen.

Dadonov oli ratkaisijan roolissa myös kentän toisessa päässä. Maksim Tšudinovin laukauksen jälkeen hän siirsi kiekon Panarinille, joka iski rystyltä kiekon ohi Rinteen.

Ottelua oli jäljellä vain reilut pari minuuttia, kun Joonas Donskoi tasoitti ottelun. Venäläispuolustuksen hapuillessa Donskoi taituroi kiekon kanssa ja nosti kiekon maalin kattoon.

Jatkoajalla Suomella oli erinomainen tilaisuus ratkaista. Esa Lindell ja Jokinen pelasivat paikan Barkoville, jonka laukauksen tiellä oli puolustaja Jegor Jakovlev.

Suomi matkaa lohkon kakkossijasta huolimatta Prahaan jo puolivälierävaiheessa, sillä kisaisäntä Tšekille on taattu paikka ottelukaaviossa. Venäjä pysyy Ostravassa, jonne vastustajaksi saapuu Ruotsi.