Suomi lohkovoittoon komealla voitolla - Aholle hattutemppu ja piste-ennätys

MAAJOUKKUE / Raportti
Markus Nutivaara syötti kaksi osumaa, Sebastian Aho kirjautti hattutempun.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi nappasi alkulohkon päätöspelissä voiton Yhdysvalloista maalein 6−2. Samalla Suomi nappasi B-lohkon voiton. Puolivälierässä vastaan tulee A-lohkon neljänneksi sijoittunut Sveitsi.

Yhdysvallat aloitti ottelun vahvasti ja se pääsi ensimmäisenä ylivoimalle Miika Koiviston jouduttua rangaistusaitioon. Harri Säterin johdolla Suomi kesti erän alun.

Avausmaali syntyi kovan karvauksen jälkeen heti sen jälkeen, kun erä oli ylittänyt puolivälin. Sebastian Ahon ja Veli-Matti Savinaisen vahva peli päättyi Ahon tekemään maaliin maalin takaa Keith Kinkaidin jalan kautta.

Toisestakin maalista vastasi Aho, ja tällä kertaa kiekko pomppi hänelle kenttämestarin erikoisella. Markus Nutivaara laittoi kiekon siniviivalta ränniin ja muiden pelaajien mennessä ja katsellessa kohti toista kulmaa, Aho huomasi kiekon etukulmalla, ja hän pääsikin sijoittamaan kiekon puolityhjään maaliin.

Toisessa erässä Yhdysvallat hallitsi peliä selvästi, mutta pyörityksestä huolimatta ratkaisevat syötöt olivat hieman huolimattomia, eikä jenkkiryhmä onnistunut kavennusaikeissaan erän alkupuoliskolla.

Erän lopulla Suomi lisäsi johtoaan, kun Nutivaara laukoi aloituksen jälkeen. Kinkaid torjui eteensä, ja Mikko Rantanen siirsi irtokiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Yhdysvaltojen joukkue alkoi turhautua, ja vaikka se ei jäähyissä näkynytkään, Marko Anttila teki paluukiekosta Leijonien neljännen maalin.

Yhdysvallat haastoi Anttilan osuman, mutta turhaan. Perään Rantanen ja Koivisto saivat rangaistukset, joten jenkit pääsivät pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa lähes yhtäjaksoisesti. Kinkaid otettiin maalilta pois ja Patrick Kane kavensi kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua. Tämän maalin haastoi puolestaan Lauri Marjamäki, mutta tuomio pysyi voimassa. Näin molemmat joukkueet olivat ilman aikalisää ottelun loppuun.

Dylan Larkinin rangaistuksen aikana Suomi lisäsi johtoaan jälleen neljään maaliin, kun Kasperi Kapanen onnistui maalin edestä. Yhdysvallat kavensi toistamiseen maalintekijänään Derek Ryan. Toinen yritys ilman maalivahtia ei onnistunut, kun Aho täydensi hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Samalla Aho nousi kaikkien aikojen tehokkaimmaksi suomalaiseksi yhdessä MM-turnauksessa, kun hän nosti tehopisteensä lukemiin 9+8.

» Lähetä palautetta toimitukselle