Virkamieskiekkoa iltapäivän ratoksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi nappasi odotuksien mukaisesti voiton alkusarjan ottelusta Ukrainaa vastaan. Ottelu ei ihmeitä tarjonnut vaan etukäteissuosikki hoiteli puolivaloilla pisteet kotiin. Suomen parhaimmistoa oli Niko Kapasen johtama ketju, jossa laidoilla pirteästi esiintyivät Jukka Hentunen ja Timo Pärssinen.

Suomi siirtyi johtoon ensimmäisen erän kahdeksannella minuutilla. Ylivoimakuvion päätteeksi Antti-Jussi Niemi ohjasi Petteri Nummelinin vedon Ukrainan maalivahdin Konstantin Simtsukin jalkojen välistä maaliin. Maali vapautti selvästi Suomen pelin ja joukkue pystyikin hallitsemaan ottelun ensimmäistä erää lähes suvereenisesti.

Ukrainan paras paikka tuli alivoimalla, kun Sergei Varlamov pääsi yksin läpi. Varlamovin laukaus jäi ponnettomaksi ja Niklas Bäckström nappasi Varlamovin laukauksen helposti.

Toisessa erässä Suomi siirtyi nopeasti jo 3-0 –johtoon. Erän viidennellä minuutilla Ville Peltonen pääsi laittamaan maalinkulmalta kiekon Simtsukin selän taakse. Pari minuuttia edellisestä huitaisi Kimmo Timonen pomppivan kiekon maalin kattoon.

Ukraina tuli vielä toisen erän lopulla peliin mukaan, kun Sergei Varlamov ohjasi tyylikkäästi Bäckströmin nenän edestä Ukrainan ainokaisen.

Hentunen herätteli vielä katsomoa

Kolmas erä tuntui olevan enää muodollisuus. Ukraina sai muutamaan kertaan siirrettyä pelin painopisteen Suomen päähän, mutta kovinkaan montaa vaarallista paikkaa ei joukkue onnistunut luomaan.

Suomella oli muutama hyvä paikka lisätä johtoaan, mutta mm. Ville Peltonen suti pienestä kulmasta kiekon tyhjän maalin ohitse.

Ottelun lopussa Jukka Hentunen herätteli vielä yleisöä ohjaten Jere Karalahden lyöntilaukauksen maalin perukoille. Hentusen maalin myötä loppulukemiksi jäi 4-1.

Varma voitto Suomelle

Kokonaisuutena Ukraina-ottelun anti oli kiekkofaneille aika laiha. Suomen voitto varmasti tyydyttää monia, mutta suureen juhlintaan ei tämän pelin perusteella ole aihetta. Ukrainalaisten luistimissa painoi selvästi eilinen Ruotsi-peli, jossa joukkue taisteli loppuun asti pisteistä. Tänään ei yhtä taistelevaa ryhmää nähty jäällä, joten voiton nappaaminen oli Suomelle suhteellisen helppo homma.

Suomen kentistä Niko Kapasen ketju onnistui suhteellisen hyvin. Kapanen, Pärssinen ja Hentunen tuntuvat löytävän toisensa edelleen hyvin ja varsinkin Pärssisellä oli virtaa tänään jaloissa. Myös ikileijona Ville Peltonen oli näkyvässä roolissa. Puolustajista Petteri Nummelin tuntuu viihtyvän näitä etukäteen heikompia maita vastaan. Nummelin antoi muutaman oivaltavan syötön ja hän pystyi hyvin hoitamaan omassa päässä puolustustehtävät.

Suomi jatkaa otteluitaan keskiviikkona Ruotsia vastaan. Ukraina puolestaan taistelee samana päivänä paikasta ylemmässä loppusarjassa Tanskaa vastaan.