Suomi hoiti Norjan ”alta pois”, Saksalle taas murskatappio

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi onnistui nappaamaan kaksi pistettä.
Avauspelinsä nuorten MM-kisoissa pelannut Suomi onnistui hyvän toisen erän ansiosta karistamaan pelissä sitkuneen Norjan perästään.

Murskatappion 0-11 eilen Venäjälle kärsinyt Norja joutui perjantai-illan ainoassa kamppailussa Suomen hampaisiin. Norja pyristeli vielä 0−1-lukemiin päättyneen ensimmäisen erän Suomen kannassa, mutta toisessa erässä kolme maalia latonut Suomi karkasi ja voitti ottelun lopulta 5-1.

Suomen kuparisen turnauksessa rikkoi Artturi Lehkonen, joka iski kiekon ylivoimalla paluukiekosta ohi Norjan maalia vartioineen Joachim Svendsenin. Erä oli Suomelle kokonaisuutena vaikea, sillä syötöt olivat heikkolaatuisia, eikä Suomi saanut rakennettua toimivia hyökkäyksiä nopeilla avauksilla eikä hitailla lähdöillä.

Toisessa erässä Suomi sai peliinsä lisää liikkuvuutta. Kiekko liikkui paremmin ja maaleja alkoi syntyä etenkin ykkösketjun toimesta. Saku Mäenalanen iski maalin lähietäisyydeltä 2−0- ja 3−0-osumat. Ottelun kolmas maali oli samalla jo Mäenalasen illan kolmas tehopiste, sillä Mäenalanen alusti myös Lehkosen maalin ensimmäisessä erässä.

Joni Nikko napautti rannelaukauksella Suomelle jo neljännen maalin. Maali syntyi vastahyökkäyksestä vain 59 sekuntia Suomen kolmannen maalin jälkeen.

Kolmas erä oli kosmetiikkaa. Suomen 5−0-maalin teki Ville Leskinen. Norja teki ottelun ainokaisensa reilut kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Suomi nappasi voiton lopulta lukemin 5-1. Juuse Saros torjui Suomen maalilla 28 kertaa. Suomen seuraava peli on lauantaina isäntämaa Ruotsia vastaan.

Slovakia murskasi Saksan

Perjantain iltapäiväkamppailussa Saksa oli pakkovoiton edessä Slovakiaa vastaan. Kyseessä oli vasta alkulohkon toinen peli Saksalle, mutta etukäteisarvioissa Slovakia on ollut lohkon joukkueista se ainoa, jonka voittamiseen joukkueella olisi saumat.

Nyt lohkon jumbopaikka näyttää Saksan kannalta varmalta, sillä Slovakia rummutti taululle loppulukemat 9-2. Slovakia pärjäsi etenkin jäätävällä viimeistelyllä, sillä se iski yhdeksän maaliaan 28 laukauksesta.

Slovakian parhaimmistoa olivat Martin Reway ja David Griger, joille molemmille merkittiin tehot 1+3. Columbus Blue Jacketsin ykköskierroksen varaus Marko Dano ja Milan Kolena puolestaan ampuivat tehot 2+1.

Saksan paras oli Dominik Kahun, joka teki joukkueensa molemmat maalit. Ottelun tuomarina toimi Antti Boman. Yleisöä paikalla oli virallisen ilmoituksen mukaan vain 533 henkeä.