Suomi kaatoi Kanadan sitkeän taistelun jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi sai tehdä voiton eteen täyden päivätyön.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Veini Vehviläinen sai jälleen torjuntavastuun kun Suomea vastaan luisteli Kanada. Ensimmäinen kohahdus hallissa kuultiin, kun Miro Keskitalo menetti puolustusalueella kiekon korkealta karvaavalle kanadalaispelaajalle. Vehviläinen sai kuitenkin pelastettua tilanteen.

Kanadan ensimmäinen maali tuli myös Suomen virheestä, kun hyökkäykseen lähtö päästiin katkaisemaan. Sami Niku hävisi jatkotilanteessa kaksintaistelun kiekosta Suomen maalin takana John Quennevillea vastaan. Quenneville syötti maalin eteen Travis Konecnylle, joka laittoi kiekon maaliin.

Suomi pääsi hetken päästä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta peliä ei saatu tasoitettua hyvästä ylivoimapyörityksestä ja lukuisista laukauksista huolimatta.

Joukkueiden tultua tasalukuisiksi Kanada teki ottelun toisen maalinsa. Kiekko lyötiin maalille, eikä Vehviläinen saanut Vili Saarijärven mailasta kimmonnutta kiekkoa haltuun. Dylan Strome löi lopulta kiekon maaliin Jesse Puljujärven estelyistä huolimatta. Suomen joukkueelle tuli jatkuvasti pieniä virheitä ja Kanada oli maalintekopaikoissaan terävänä.

Patrik Laine onnistui kaventamaan ottelun aivan kolmannen erän lopussa lujalla laukauksella, jota kanadalaisvahti Mackenzie Blackwood ei pystynyt pysäyttämään.

− Oli kyllä aivan uskomaton fiilis. Kellossa ei ollut paljoa aikaa jäljellä, joten oli tärkeä osuma siihen loppuun, Laine kommentoi kavennusosumaansa.

Kanada oli ottanut Suomen tehoketjun erikoisvartiointiin, mutta Laineen mukaan paikkoja löytyi siitä huolimatta.

− Vähemmän oli aikaa tehdä ratkaisuja kuin edellisissä peleissä, mutta kyllä siellä ihan tarpeeksi oli tilaa pelata.

Kalapudas aloitti ottelun maalikarkelot

Toinen erä alkoi Suomen ylivoimapelillä, mutta hyville maalintekopaikoille ei päästy ja kaksinkamppailutilanteet usein hävittiin. Antti Kalapudas toi Suomen kuitenkin tasoihin hienolla yksilösuorituksella. Vikkelä keskushyökkääjä sai kiekon keskialueella ja käytti tyhjän tilan hyödykseen, laukoen lopulta terävän rannelaukauksen yläkulmaan.

Pitkään ei Kanada odotellut ennen kuin joukkue meni jälleen johtoon ottelussa. Ensin tarkasteltiin videolta Kanadan maalintekotilannetta ja seuraavassa vaihdossa soi Suomen verkko. Lawson Crouse sai kulmasta kiekon maalille ja laukoi kiekon ohi Vehviläisen.

Kanadan osuman jälkeen Suomen maalille luisteli Kaapo Kähkönen. Suomen joukkue oli Kanadaa koko ajan muutaman potkun jäljessä, mutta Kähkönen teki loistavia torjuntoja pitäen Suomen pelissä mukana. Mikko Rantanen pääsi laukomaan muutamaan otteeseen vaarallisesti ja näytti joukkueen kapteenin roolissa esimerkkiä.

Aleksi Saarela tasoitti ottelun lyömällä kiekon maaliin nollakulmasta, kun Blackwood oli jättänyt kiekon mentävän raon suojien ja maalitolpan väliin.

Suomi sai virtaa maalista ja meni hetken kuluttua ottelussa johtoon. Olli Juolevi harhautti Kanadan puolustuksen ja syötti maalin eteen Saarelalle. Kanadan maalivahdin torjunnasta kiekko lipui Julius Nättiselle, joka laukoi kiekon maaliin.

Tasoitusmaalin tehnyt Saarela oli tyytyväinen toisen erän jälkeiseen tilanteeseen.

− Kyllä minä näin, että pitkälle maalivahdille oli siihen tilaa jäänyt. Pelikatkoa ja aloitusta hyökkäyspäähän siinä haettiin, mutta hyvä kun meni sisään.

Suomi otti hallinnan toisen erän lopussa ja syytkin siihen oli Saarelalla tiedossa.

− Alettiin pelaamaan taas joukkueena. Kanukit sitten alkoivat paskomaan housuihin, kun annettiin vähän kovuutta niille.

Kanada tasoitti ottelun ylivoimalla. Suomi ei saanut kiekkoa purettua puolustusalueelta ja Mitchell Marner luisteli maalille ja nosti kiekon verkkoon.

Suomi ei tästä masentunut, vaan meni ottelussa hetken kuluttua jälleen johtoon. Laine laittoi ensin loistavan vapauttavan syötön Puljujärvelle, joka polki maalille. Puljujärven veto kimposi Blackwoodin suojista pelattavaksi ja Sebastian Aho löi paluukiekon maaliin.

Kanadan ylivoimatasoituksessa Brayden Point pääsi katkaisemaan maalin takana Joni Tuulolan syötön. Reilu kaksi minuuttia aikaisemmin ylivoimalla osunut Marner laukoi kiekon jälleen verkkoon.

Suomi pääsi hakemaan ratkaisua kahden pelaajan ylivoimalla. Joukkue ei myöskään jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Laine laittoi Juolevin syötöstä terävän laukauksen alakulmaan. Ottelussa ei enää maaleja nähty ja Suomen joukkue jatkaa taistelua maailmanmestaruudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle