Pikkuleijonat välieriin - Tolvanen huippuvireessä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi kaatoi puolivälierässä Venäjän Eeli Tolvasen johdolla.
Kuva © Andreas Robanser / Puckfans.at
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue eteni välieriin, kun se kukisti Venäjän 4-3. Pikkuleijonien sankarina toimi kolme maalia iskenyt Eeli Tolvanen.

Ottelu oli kokonaisuutena Suomen hallintaa. Doping-käryjen myötä lähinnä alle 17-vuotiaista pelaajista koostunut Venäjän joukkue puolusti ja kyttäsi suomalaispelaajien kiekonmenetyksiä.

Ensimmäistä erää oli pelaamatta noin neljä minuuttia, kun Suomen pyöritys tuotti vihdoin tulosta. Kristian Vesalainen taisteli kiekon kahden venäläispelaajan puristuksessa Eeli Tolvaselle, joka iski illan ensimmäisen osumansa.

Toinen erä ei alkanut Suomen osalta yhtä hyvin kuin ensimmäinen päättyi. Joukkue menetti kiekkoja, ja peli näytti hermostuneelta.

Ylivoima Suomella kuitenkin toimi. Jesse Puljujärvi iski komeasti ylivoimalla Suomen kahden maalin etumatkalle. Maali oli Puljujärvelle kisojen ensimmäinen.

Toisen erän puolivälissä nähtiin kolme maalia vain minuutin sisään. Ensin Venäjä kavensi, mutta Tolvanen iski Suomen takaisin kahden maalin johtoon. Tolvasen maalista ehti kulua 17 sekuntia, kun Venäjä tuli jälleen maalin päähän.

Suomi iski illan toisen ylivoimamaalinsa toisen erän lopussa. Tolvanen viimeisteli kypärätemppunsa Puljujärven poikittaissyötöstä. Tolvasen kova laukaus suoraan syötöstä vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Pikkuleijonilla oli useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta erän ainoasta osumasta vastasi Venäjä. 4-3-kavennusosuma syntyi ylivoimalla, kun Suomen maalin eteen jäi vai yksi puolustaja kahta hyökkääjää vastaan.

Venäjä ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan ottelua. Suomi pystyi suojelemaan johtoaan pääosin pitämällä kiekkoa hallussaan, jolloin Venäjä ei päässyt kunnolla enää hyökäämään.

Suomi kohtaa välierässä voittajan ottelusta Yhdysvallat-Tšekki.