Suomi taipui Kanadalle - Puolivälierävastus todennäköisesti Venäjä

MAAJOUKKUE / Raportti
Jesse Puljujärvi liittyi Pikkuleijonien vahvuuteen.
Kuva © Andreas Robanser / Puckfans.at
Pikkuleijonat joutui taipumaan ensimmäistä kertaa Grand Forksissa Yhdysvalloissa pelattavissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Kanada oli 3-1-lukemin Suomea parempi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatussa joukkueiden alkulohkon päätösottelussa.

Suomi kohtasi viimeisessä alkulohko-ottelussaan Kanadan. Vaahteranlehdet eivät olleet hävinneet otteluakaan alkulohkossa ennen päätöspeliä, mutta ei ollut Suomikaan. Lopulta voitokkaana koko alkulohkon selvitti Kanada kaatamalla Pikkuleijonat 3-1-lukemin.

Ottelu oli kokonaisuutena tasainen ja puolustusvoittoinen, ja ote aaltoili joukkueelta toiselle. Suomella voi sanoa olleen epäonneakin, sillä esimerkiksi Eeli Tolvanen ja Markus Nurmi toimittivat kiekon kanadalaisten maalirautoihin. Tilannetta ei helpottanut sekään, että Kanadan veräjänvartija Evan Fitzpatrick oli huippuvireessä ja otti hyviä koppeja yksi toisensa perään. Lopulta kanadalaisvahdin torjuntaprosentiksi tulikin 96,30, joka kertoo kaiken olennaisen miehen suorittamisesta.

Suomalaisittain suuri mielenkiinto oli myös Jesse Puljujärvessä, joka liittyi joukkueeseen voitettuaan Kärpissä Liiga-pronssia. Puljujärvi nostettiin suoraan ykköskenttään, mutta tehopisteille Kärpät-hyökkääjä ei avauksessaan päässyt.

Nuorukainen sai luotua muutamia hyviä tehopaikkoja ja pelasi varsin pirteästi, mutta ei pystynyt silti hyödyntämään mahdollisuuksiaan. Laiturina pelaavan Puljujärven iltapuhdetta ei helpottanut sekään, että punapaidat pelasivat miehen varsin tarkasti pois jokaisessa vaihdossa.

Vahvemmin itse ottelun avasi Kanada ja saikin hyödynnettyä ensimmäisen eränsä maalipaikat tehokkaasti. Avausmaali syntyi ylivoimalla, kun kanadalaisista Pascal Laberge pääsi upottamaan pikkumustan Suomen maalia vartioineen Leevi Laakson hanskakäden puolelle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kanadalaiset ottivat jäähyn, mutta kestivät sen. Välittömästi hyvän alivoimasuorituksen jälkeen Kanada iski kiekon jälleen Pikkuleijonien verkkoon. Kanadalaiset 2-0-johtoon vieneestä maalista vastasi David Quenneville.

Pikkuleijonat tuli toiseen erään paremmalla jalalla, mutta ei onnistunut hyödyntämään tekopaikkojaan. Maalinteko oli suomalaisille pitkään myrkkyä, mutta reilu viisi minuuttia ennen loppua joutui Fitzpatrick viimein antautumaan. Robin Salon lähettämä viivakuti löysi tiensä Eetu Tuulolan lapaan, joka ohjasi limpun uuniin.

Tuulolan maali jäi kuitenkin suomalaisittain illan ainoaksi, eikä ilman maalivahtia pelaaminen auttanut, vaan kanadalaisista Tyson Jost toimitti kiekon tyhjään Suomen rysään varmistaen joukkueelleen 3-1-voiton.

Pikkuleijonat sijoittui omassa B-lohkossaan Kanadan jälkeen toiseksi ja näin ollen kohtaa puolivälierissä A-lohkon kolmanneksi sijoittuneen joukkueen, joka on tällä hetkellä Venäjä. Suomen vastustajan puolivälierissä on suurella todennäköisyydellä nimenomaan Venäjä, ellei Sveitsi tee jättiyllätystä ja voita viimeisen seitsemän vuoden aikana kuusi kertaa 18-vuotiaiden MM-kisat voittanutta Yhdysvaltoja. Voitolla Sveitsi nousisi Venäjän ohi ja näin ollen Suomi kohtaisi Sveitsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle