Suomi peittosi Slovakian - Raannan kisadebyytti sujui loistavasti

MAAJOUKKUE / Raportti
Antti Raanta torjui ensimmäisessä MM-ottelussaan nollapelin.
Suomi nollasi MM-turnauksen toisessa pelissään Slovakian. Suomi kampesi Slovakian nurin maalein 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Suomen paras pelaaja oli maalivahti Antti Raanta, joka esiintyi uransa ensimmäisessä MM-ottelussaan ilmiömäisesti.

Juuri komeammin ei uran ensimmäinen MM-turnauspeli tuskin voi sujua kuin mitä se Suomen maalivahdilta Antti Raannalta sujui. Raanta torjui Slovakiaa vastaan uransa ensimmäisen MM-kamppailun ja oli heti Suomen paras pelaaja.

Raannalle kertyi 36 torjuntaa, joiden joukossa muutama huipputorjunta. Tästä huolimatta Raanta kykeni pitämään vartioimansa maalin koskemattomana Slovakiaa vastaan. Leijonat nujersi Slovakian lukemin 2-0.

Aaltonen vei Suomen johtoon

Avauserä kirjattiin Suomen nimiin maalein 1-0. Leijonien häkin viimeisteli Juhamatti Aaltonen. Aaltonen ohjasi Sami Lepistön siniviivakudin slovakimaalin edustalta verkon perukoille.

Pelillisesti ensimmäinen erä eteni Slovakian hallinnassa. Slovakit liikkuivat erinomaisesti ja saivat hyvin luotua painetta leijonien puolustuspäätyyn. Vastaavasti Suomen hyökkäystilanteet olivat lähinnä vain yksittäisiä vastahyökkäyksiä.

Avauserää hallinneella Slovakialla piisasi erinomaisia maalipaikkoja avauserän aikana, mutta kiekkoa maa ei häkkiin saanut. Iso syy tähän oli loistavasti torjunut Suomen vahti Antti Raanta. Raannalle merkittiin ensimmäisessä erässä peräti 15 torjuntaa.

Slovakia pääsi yrittämään viimeistelyä myös kolmesti ylivoimilla. Niitäkään Slovakia ei hyödyntänyt.

Kakkoserä jäi vaisuksi

Slovakia ei paikoistaan kiekkoa pussiin saanut, joten toiseen erään siirryttiin Suomen 1-0- johtoasemasta. Toinen erä tahkottiin maalittomasti, joten leijonien 1-0- johto pysyi voimassa kakkoserän jälkeenkin.

Parhaimmat maalipaikat kakkoserässä järjesteli Suomen Petri Kontiolan johtama ykkösvitja. Kontiolan kapellimestaroima ketju loi muutaman hyvän tilanteen slovakipäätyyn, mutta ei kyennyt ohittamaan slovakivahti Rastislav Stanaa.

Myös Suomen kakkossentterille Ville Viitaluomalle tarjoutui mainio mahdollisuus verkon heilutteluun. Lauri Korpikoski pisti Viitaluomalle namusyötön maalin edustalle, jossa Viitaluoma seisoi yksinään. Viitaluoma ei avopaikkaansa saanut hyödynnettyä.

Tasoltaan toinen erä oli melko heikko. Erä oli pääosin sekavaa kiekkoilua, jossa molemmat maat yrittivät vuorotellen kuskata kiekkoa hyökkäyspäätyynsä.

Mutta sitten, kun kilpakumppanukset saivat nostettua kiekon ylös, niin niiden hyökkäyksistä ei tullut juuri mitään. Kummankin maan hyökkäyspelaamisesta uupui järki ja hyökkäykset valuivat kulmissa pyörimisiksi.

Toinen erä oli maaliton ja erän päätyttyä nähtiin turpakäräjät Slovakian maalin takana. Käräjiin osallistui muutama pelaaja. Kahina sai alkunsa, kun slovakkipuolustaja Michal Sersen taklasi rumasti Suomen hyökkääjää Jarno Koskirantaa.

Kahinoinnista vihellettiin kahden minuutin rangaistukset Slovakian Vladimir Mihalikille ja Suomen Janne Jalasvaaralle ja Antti Pihlströmille.

Kontiola iski Suomen toisen osuman

Ottelun kolmoserään Suomi tuli ryminällä. Leijonat joutuivat aloittamaan erän alivoimalla, mutta sen kestettyään sinivalkoiset iskivät. Ja tarkemmin ilmaistuna Petri Kontiola iski. Kontiola runnoi kiekon Slovakian maaliin.

Suomi meni Kontiolan häkin siivittämänä 2-0- johtoon ja niistä muodostuivat ottelun loppulukemat. Slovakia sai kyllä päätöserän lopussa otteen pelistä itselleen, mutta sen hyökkäyspelaamisesta ei tullut mitään.

Pääosin esteenä olivat Suomen hyvä keskikenttä- ja puolustuspelaaminen sekä loistavasti jälleen torjunut leijonien vahti Raanta.