Maajoukkueurien avausmaalit kellistivät Tre Kronorin

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi tuuletti kolmesti.
Kuva © Sami Kemppainen

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen lauantai-iltana oli todellinen maajoukkueuran avausmaalien ilta. Suomi viimeisteli kolme maalia, joista jokainen oli tekijänsä maajoukkueuran ensimmäinen osuma. Maalihanansa A-maajoukkueessa avasivat Eeli Tolvanen, Jukka Peltola ja Sakari Manninen.

Paljon käy kiittäminen myös maalivahti Mikko Koskista, jonka torjuntatyöskentely oli hyvällä tasolla Ruotsi-ottelussa. Koskinen laski taakseen vain yhden maalin, ja torjui 24 kertaa.

Ottelu alkoi taas suomalaisittain mainiosti. Pelikello oli ehtinyt juuri kolmen minuutin päälle, kun Leijonat iski ensimmäisen kerran. Maalin hääräsi Tolvanen, jolle osuma oli A-maajoukkueuran ensimmäinen. Mainion tarjoilun Tolvasen osumaan antoi Petri Kontiola.

Avauserä oli hienokseltaan Suomen hallintaa. Viidellä viitta vastaan Leijonat oli selvästi raikkaammalla jalalla liikenteessä ja Ruotsi oli ajoittain vaikeuksissa. Toiseen erään Leijonat saikin siten jälleen hyvin startin, kun Peltola pääsi painamaan kiekon Ruotsin rysän ylähyllylle Tolvasen mainion esityön jälkeen. Tolvanen karvasi kiekon pois, jonka jälkeen hän pääsi rauhassa syöttämään kiekon maalin edustoille.

Toinen erä oli kuitenkin tasainen, eikä maalipaikkoja viidellä viittä vastaan kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kovinkaan suuria määriä. Tästäkin huolimatta Leijonat sai aikaiseksi myös toisenkin osuman, josta vastasi Sakari Manninen. Manninen suunnisti röyhkeästi maalille ja tuikkasi Magnus Hellbergin tiputtaman irtokiekon maaliin.

Maalin jälkeinen vaihto oli kuitenkin Suomelta surkea. Ruotsi pääsi kuittaamaan heti, kun Fredrik Pettersson sai maalin kulmalta laittaa kiekon sisään Leijonat-vahti Koskisen varusteiden kautta. Erän loppu kuitenkin mentiin pääsääntöisesti Suomen hallinnassa. Etenkin viimeiset pari minuuttia Suomi painoi kovasti päälle, mutta maalit jäivät tekemättä. Päätöserään lähdettiin Leijonien kahden maalin johdossa.

Päätöserä ei enää tarjonnut osumia. Ruotsilta ei missään vaiheessa nähty kunnollista loppukiriä, vaan 3-1-lukemat jäivät lopulta taululle.

Leijonat päättää Helsingin EHT:n huomenna sunnuntaina Kanadaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle