Leijonien tyrmäävä meno jatkuu - Säteri tarvitsi nollapeliin kymmenen torjuntaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Norjasta ei ollut vastusta Suomelle.
Suomi jatkaa MM-kisoissa puhtaalla pelillä. Kahden aikaisemmin pelin tapaan voitto irtosi seitsemän maalin erolla, tällä kertaa maalein 7-0. Joukkueen kapteeni Mikael Granlund sai viimein onnistumisia alle, ja tehot 1+2 tehnyt hyökkääjä palkittiin Suomen parhaana.

Suomi teki aikaisempien otteluiden tapaan nopean avausmaalin, ja jälleen asialla oli Sebastian Ahon johtama ketju. Aho syötti laitaan Veli-Matti Savinaiselle, joka laukoi kiekon ohi Lars Haugenin.

Toinen maali oli erikoisempi. Niklas Roest yritti kaartaa oman maalinsa edestä Suomen karvauksen alla, mutta Marko Anttila tökkäsikin mailalla kiekon hänen lavastaan, ja samalla myös maaliin.

Norja sai erän lopulla yhden ylivoiman, mutta Leijonien saldo pysyi sataprosenttisena. Suomi kontrolloi peliä hienosti, eikä päästänyt Norjaa kunnon maalitilanteisiin.

Toisen erän alkuun Suomi iski kolmannen osumansa. Kasperi Kapasen ansiosta Alexander Bonsaksen menetti mailansa, ja jatkossa ilman mailaa oli Ken Andre Olimb, kun hyökkääjä antoi totutusti mailan puolustajalle. Vaihto oli kesken, kun Teuvo Teräväinen sai syötön siniviivalle, ja laukoi norjalaispelaajan kautta kiekon maaliin.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa pitkään, kun Kapanen teki turnauksen toisen maalinsa komean kuvion jälkeen. Norja sai erän puoliväliä kohti hieman otetta pelistä, mutta Harri Säteri piti pintansa maalilla.

Haugen joutui vaihtoon

Erän lopulla Teräväinen joutui rangaistusaitioon, mutta tilanne kuittautui nopeasti Norjan otettua kaksi rangaistusta putkeen. Neljällä kolmea vastaan Mikael Granlund syötti Mikko Rantaselle maalin eteen. Rantanen ei onnistunut, mutta Markus Nutivaara lapioi irtokiekon sisään. Vielä erän viimeisellä minuutilla Suomi onnistui kuudennen kerran, kun Granlund avasi turnauksen maalitilinsä siirretyn rangaistuksen aikana.

Kolmanteen erään Henrik Haukeland korvasi Norjan maalilla Haugenin. Tilalle tullut maalivahti torjui hyvin ja piti maalinsa puhtaana myös kahden alivoiman ajan. Toki tuuriakin oli mukana, kun kiekko kävi tolpassa ja yksi Granlundin yritys meni maalialueen poikki.

Norja oli kolmannessa erässä ilman laukausta aina viimeiselle kolmelle minuutille asti. Säteri tarvitsi nollapeliin vain kymmenen torjuntaa. Ottelun kruunuksi Suomi jatkoi alivoimamaalien putkeaan, kun Saku Mäenalanen karvasi kiekon Stefan Espelandilta, käytti kiekkoa Sakari Mannisella ja laukoi sitten loppulukemat 7-0.

23 maalia kolmessa ottelussa tehnyt Suomi johtaa alkulohkoaan puhtaalla yhdeksän pisteen saldolla. Yhdysvallat on toisena kahdeksalla ja Kanada kolmantena seitsemällä pisteellä. Pelit jatkuvat jo huomenna, kun Suomi kohtaa kisaisännät.