Suomi pelasi Kanadaa vastaan poikkeuksellisen ottelun

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonien illan hahmo Mika Pyörälä keräsi kolme syöttöpistettä ja otti mahdollisesti hyvinkin tärkeän blokin loppuhetkillä.
Kuva © Saana Hakala
Leijonat päätti kotiturnauksensa voittamalla Kanadan maalein 4–3. Samalla sinetöityi koko turnauksen voitto puhtaalla pelillä. Suomen avainpelaaja oli kolme syöttöpistettä napsinut Mika Pyörälä.

Poikkeuksellinen Suomen Euro Hockey Tour -turnaus sai arvoisensa poikkeuksellisen päätöksen, kun Suomi ja Kanada kohtasivat Helsingissä puolikilpailullisessa ottelussa.

Kohtaamisen uniikkius tosin jäi iltaan osallistuneisiin maajoukkueisiin. Ottelu sinänsä oli sangen tavanomainen jääkiekko-ottelu. Kahden melko aktiivisen joukkueen tasainen ja hyvä mittelö. Suomi voitti viihdyttävän taiston maalein 4–3 ja samalla kolmella voitollaan koko turnauksen.

Leijonien hahmo oli kolme syöttöpistettä kerännyt laitahyökkääjä Mika Pyörälä. Sveitsiläistä SC Berniä seuratasolla edustava Oulun Kärppien kasvatti tehoili kakkosketjussa Sakari Mannisen ja Jani Lajusen vierellä. Pyörälä syötti joukkueensa 1–1-tasoituksen Manniselle, 2–2-tasoituksen puolustaja Sami Lepistölle sekä kirjautti kakkossyötön superlupaus Eeli Tolvasen ylivoimalla laukomaan 4–3-voittomaaliin.

Tehopisteiden lisäksi Pyörälä uhrautui omiensa puolesta mahdollisesti hyvinkin ratkaisevasti puolitoista minuuttia ennen päätössummeria blokatessaan kanadalaisen lyöntilaukauksen kivuliaasti vatsallaan.

– Kiekko tuli palleaan. Ilmat lähtivät pihalle. Ei onneksi sen vakavampaa. Vedin vähän happea ja pystyin vielä jatkamaan, illan hahmo kertasi.

Vaikka Kanada antoi Suomelle tiukan vastuksen ja oli lopun villillä pyörityksellään lähellä tasoitusta, NHL-kokemuksella kyllästetyn ryhmän iltapuhteen voi mieltää pettymykseksi. Vaahteralehtien pelaaminen oli sekavahkoa ja annos nuorta energiaa olisi tehnyt terää kokemuksen lomaan. Otteet kaipasivat hieman raikkautta.

– Tuo oli melko tavanomainen Kanada. Tiukka vastustaja tietysti. Erityisen hyvä kaksinkamppailuissa. Ei mitään yllättävää, Pyörälä totesi.

Suomen maalilla torjui Eero Kilpeläinen, joka suoriutui urakastaan mallikkaasti.

Suomi voitti kotiturnauksensa täysin sarjapistein. Venäjä sijoittui toiseksi ja Ruotsi kolmanneksi. Kanada oli kolmas, Tšekki viides ja pisteetön Sveitsi viimeinen. Leijonien kausi jatkuu Venäjän EHT-turnauksessa joulukuun puolivälissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle