Suomi jyräsi MM-avauksessaan - Aho ja debytantit tehokkaina

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi vietti maalijuhlia Etelä-Koreaa vastaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi aloitti MM-turnauksen rutiinivoitolla Etelä-Koreasta. Tasoero tuli selvemmin esille ottelun kestäessä, ja loppulukemat kirjattiin Leijonille 8−1.

Suomi sai koetinkiven heti ottelun alkuun, kun Sakari Manninen osui mailallaan korealaispelaajaa kasvoihin. Tilanteesta tuomittiin 2+2-minuuttinen, mutta Etelä-Korea ei saanut ylivoimalla juuri mitään aikaiseksi.

Päinvastoin: Suomi iski alivoimalla kaksi osumaa, jotka syntyivät Carolina Hurricanes -kaksikon toimesta. Ensin Teuvo Teräväinen syötti Sebastian Ahon onnistuneesti läpiajoon, ja toisessa osumassa Teräväinen onnistui maalinteossa Ahon jättösyötön jälkeen.

Vaikka Suomi ei viidellä viittä vastaan onnistunutkaan maalinteossa, joukkueiden tasoerosta ei jäänyt avauserän aikana mitään epäselvyyttä. Laukaukset kohti maalia olivat Leijonille 15−3.

Toisessa erässä Suomi jatkoi hallintaansa. Ensimmäinen ylivoimamahdollisuus aukesi hieman ennen erän puoltaväliä ja Suomi onnistui sen käyttämään komealla tavalla. Mikko Rantanen syötti Aholle, joka pääsi laukomaan kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Aho komisteli pistesaldoaan lukemiin 2+2 myöhemmin erässä, kun hän järjesti Veli-Matti Savinaisen maalintekoon. Pian sen jälkeen Etelä-Korea avasi maalitilinsä Michael Swiftin onnistuttua läpiajosta. Tilanne sai alkunsa, kun Brock Radunske tökkäsi kiekon Ville Pokan lavasta.

Suomi teki erän lopulla viidennen maalin, ja osuma syntyi jälleen alivoimalla. Janne Pesonen syötti takatolpalle nousseelle puolustajalle Markus Nutivaaralle, joka osui näin arvokisadebyytissään.

Kolmannessa erässä saatiin lisää debyytanttien maaleja, kun Saku Mäenalanen ja Kasperi Kapanen lisäsivät Suomen johtoa. Kahdeksannesta maalista vastasi Pesonen nollakulmasta.

Suomen joukkueesta kolme ketjua sai nimensä maalitilastoihin vain Antti Suomelan ketjun jäädessä ilman tehoja. Joukkueen oletetuista kärkinimistä Mikael Granlund jäi nollille, mutta hänen ketjukaverinsa Kapanen ja Rantanen pääsivät pisteille.

» Lähetä palautetta toimitukselle