Suomen ottelussa pelkkää juhlaa

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi oli terävänä Slovakian maalilla.
Suomen ottelua Slovakiaa vastaan edelsi juhlallinen Teemu Selänteen maajoukkuepaidan jäädytys. Itse ottelussa Slovakia lähti kahden maalin karkumatkalle ensimmäisessä erässä. Toisen erän alussa Suomen joukkue laittoi ison vaihteen silmään ja karkasi voittoon.

Ottelu alkoi Suomen kolmeminuuttisella vyörytyksellä, ja Slovakialla oli vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. Suomen maalintekopaikoissa oli mukana hyvää maskipelaamista ja paluukiekkoihin mentiin ahkerasti. Adam Huskaa ei pystytty Slovakian maalilla yllättämään.

Suomen joukkueelle tuli huonoja uutisia, kun Eetu Sopanen loukkaantui pahan näköisesti. Puolustaja loukkasi polveaan vaarattoman näköisessä tilanteessa.

Slovakia sai otteen pelistä ja meni johtoon ylivoimamaalilla. Suomen maalilla oli Slovakian laukauksen jälkeen kova kuhina, kun molemmat joukkueet taistelivat torjunnasta kimmonneesta kiekosta. Kiekko saatiin syötettyä Matus Sukelille, joka pääsi lyömään kiekon avoimesta paikasta maaliin.

Kaksi minuuttia myöhemmin oli Slovakia jälleen maalinteossa. Maalille lauottu kiekko kimposi Radovan Bondrasta maaliin ja videotarkastuksen jälkeen kiekko vietiin aloitusympyrään.

Seuraavaksi oli Suomen vuoro onnistua ylivoimalla. Sebastian Aho löi kiekon maaliin Jesse Puljujärven hyvästä poikittaissyötöstä.

Suomi painoi kaasun pohjaan

Slovakialle avautui loistava maalintekopaikka toisen erän alussa, kun Matus Sukel sai yllättävästi kiekon maalin edessä. Kolmesta metristä vedetyn laukauksen Kaapo Kähkönen kuitenkin torjui eleettömästi.

Suomi tasoitti ottelun ylivoimalla. Aleksi Saarela luisteli maalin eteen ja sai taisteltua paluukiekon maaliin. Suomalaiset pelaajat laittoi astetta isomman vaihteen silmään ja Slovakia jäi jatkuvasti enemmän jälkeen. Roope Hintz vei Suomen ottelussa johtoon. Siniviivalta laukaistu kiekko kimposi maalin takaa takatolpalle, josta Hintz viimeisteli maalin.

Jo kaksi maalia syöttänyt Puljujärvi sai kunnian viimeistellä Suomen neljännen maalin. Röyhkeästi maalille ajanut pisterohmu löi kiekon maaliin lähes jään pinnasta, kun slovakkipuolustaja yritti estää maalinteon. Puljujärvi oli rakentamassa seuraavaakin osumaan, jonka viimeisteli paluukiekosta Aho.

Slovakia pääsi kaventamaan ylivoimalla Patrik Maierin viimeistelemällä osumalla. Hintz istui jäähyä huitomisesta ja Slovakian osuma tehtiin siirretyn rangaistuksen aikana, joten lisää alivoimaa oli Suomella kärsittävänä.

Slovakia nosti hyökkäystään ja Suomella avautui paljon paikkoja vastahyökkäyksiin. Ne myös käytettiin hyväksi. Venajää vastaan Suomella oli vaikeuksia voittaa aloituskiekkoja, mutta tämä ei vaivannut Slovakiaa vastaan. Kaksi seuraavaa maalia joukkue teki voitetun aloituksen jälkeen.

Ensin Patrik Laineen rannelaukaus löysi tiensä maaliin ja vajaa minuutti myöhemmin Kasperi Kapanen löi kiekon maaliin puolustajan kautta. Kun Kasper Björkqvist vielä viimeisteli Suomen kahdeksannen maalin, oli viimeistään Slovakian eväät syöty.

Kaksi maalia ja kolme pistettä tehtaillut Aho valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle