Teräväinen osui debyytissään – Leijonat nollasi Slovakian

MAAJOUKKUE / Raportti
Juuse Saros. Kolme ottelua, yksi päästetty maali.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Leijonat jatkoi EHC-peliensä sarjaa kukistamalla Slovakian maalein 3-0. Voiton arkkitehteina häärivät nuorten maailmanmestarit Teuvo Teräväinen ja Juuse Saros.

Kevään MM-kisoihin valmistautuva Suomen maajoukkue jatkoi tasaisen hyviä esityksiään. Leijonat iski Slovakian kotijäällä jokaisessa erässä kertaalleen, ja korjasi voiton lukemin 3-0. Nollapelin Suomen maalilla torjui Juuse Saros, joka on päästänyt kolmessa pelaamassaan maajoukkuepelissä vain yhden kiekon selkänsä taakse.

Suomi oli saanut riveihinsä jälleen muutaman lisävahvistuksen. Jarkko Immonen ja Teuvo Teräväinen toivat taitoa Leijonien sentteriosastolle, ja Juuso Hietanen kokemusta puolustukseen. Leijonadebytantti Teräväinen olikin heti mukana kahdessa Suomen maaleista.

Leijonat sai otteluun räväkän alun. Teräväinen toi kiekon hyökkäysalueelle ja Michael Keränen laukoi kiekon verkkoon vain neljän peliminuutin jälkeen. Avauserän maalipaikat voidaan laskea yhden käden sormilla. Suomi vei hienokseltaan ottelua ja tyrehdytti Slovakian vähäiset tekopaikat tehokkaasti.

Toisen erän alku noudatti avauserän askelmerkkejä. Suomi otti alkuminuuteilla jäähyn, kesti sen helposti ja iski alivoiman jälkeen osuman. Jarkko Immonen pohjusti ja poikkeuksellisesti laitahyökkääjänä pelannut Juha-Pekka Hytönen ampui näyttävästi puolustaja Radek Deylin jaloista takanurkkaan.

Päätöserä oli kokonaisuutena Slovakian parasta antia. Kotijoukkue sai muutaman pitkän pyörityksen Suomen päätyyn ja maalipaikkojakin siunaantui. Ladislav Nagy tuhlaili useamman vetopaikan, eikä koko ottelun pirteästi pelannut Martin Rewaykaan osunut tolppien väliin.

Leijonat katkaisi Slovakian orastavan nousuvireen erän alkupuoliskolla. Asialla oli avausmaalista vastannut kaksikko. Tällä kertaa Keränen riisti hyökkäysalueella kiekon ja Teräväinen maalasi. Jere Karalahti sai poimia kiekon talteen Teräväisen maajoukkueuran avausmaalin kunniaksi.

Teräväisen osuman jälkeen jännitettiin enää Saroksen nollapeliä. Lopulta nuorukaisen nollapeliin tarvittiin 28 torjuntaa. Kotijoukkueen maalivahti Jaroslav Janus torjui yhtä monta kiekkoa.

Leijonien EHC-pelit jatkuvat vielä lauantaina Slovakiassa, kun joukkueet siirtyvät torstain pelipaikasta Kosicesta Popradiin. Ottelu Popradissa alkaa Suomen aikaa klo 18.