Leijonat jatkaa puhtaalla pelillä − myös Saroksen nollaputkelle jatkoa

MAAJOUKKUE / Raportti
Mikko Rantanen oli Leijonien parhaimmistoa, vaikka ei tehopisteille päässytkään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Juuse Saros piti jälleen nollapelin Suomen voittaessa Slovakian selvin numeroin 5−0. Leijonien uusittu nelosketju oli pirteä, myös ylivoima oli edelleen tehokasta.

Slovakia sinnitteli Leijonien kyydissä toisen erän puoliväliin asti päästen itsekin muutaman kerran vaaralliseen maalipaikkaan. Slovakkipelaajat kuitenkin laukoivat epätarkasti, ja toisaalta Juuse Saros jatkoi varmoja otteitaan Suomen maalilla. Kovin tiukkaan testiin Saros ei kuitenkaan joutunut.

Suomi oli kuitenkin alusta asti hallitsevampi osapuoli ja iskettyään avausosuman toisessa erässä ei enää päästänyt Slovakiaa peliin mukaan. Mikko Koivu laukoi ylivoimalla Suomen johtoon. B-pisteeltä lähtenyt laukaus kimposi maaliin slovakkipelaajista.

Koivun maalin jälkeen Antti Pihlström iski 2−0-osuman heti seuraavassa vaihdossa Tomi Sallisen oivalluksesta. Nelosketjun laitaan oli uutena miehenä nostettu Mikko Rantanen, joka väläytti osaamistaan heti ensimmäisessä vaihdossa. 

Rantanen pelasi Salliselle pelin aikana kolme hyvää maalipaikkaa, mutta keskushyökkääjä ei paikoistaan osunut. Nelosketjun energiataso oli kuitenkin huomattavasti korkeammalla kuin aiemmissa peleissä.

Kolmannessa erässä Suomi kaunisteli numeroita. Aleksander Barkov ohjasi taitavasti Juuso Hietasen siniviivalaukauksen maaliin siirretyn rangaistuksen aikana. Viimeisellä minuutilla Jussi Jokinen ja Patrik Laine laukoivat loppulukemat.

Jokinen karkasi ylivoimalla läpiajoon Hietasen tarkasta avauksesta ja iski avausmaalinsa ohi heittäytyvän Julius Hudacekin. Laine ohitti Hudacekin vielä tarkalla rannelaukauksellaan kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Leijonilla on tiistai-iltana edessään alkulohkon viimeinen ottelu Kanadaa vastaan, jossa ratkaistaan B-lohkon voittaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle