Ruotsi murskasi kisaisännän päätöserässä

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsalaiskannattajilla oli syytä juhlaan Saksa-pelin jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ruotsin tähtijoukkueesta esiin nostettiin olympiatason puolustus. Saksan alakerta taas lepäsi New York Islanders -kaksikon, Thomas Greissin ja Dennis Seidenbergin, varassa. Lopulta myös odotetut ruotsalaisnimet tehoilivat vahvasti 7−2-voitossa Saksasta, ja Greiss vaihdettiin pois maaliltaan.

Jos Yhdysvallat piti kisaisäntä Saksaa pinteessä suurimman osan ottelusta, Ruotsi pyöritti kotijoukkuetta vieläkin selvemmin. Ensimmäinen viisi minuuttia pelattiin käytännössä maalivahti Thomas Greissin tontin tuntumassa, mutta pääosin viivasta tulleet vedot eivät olleet mahdottomia torjuttaviksi.

Ruotsin 16 NHL-vahvistusta näyttivät parasta osaamistaan.

Seitsemän minuutin kohdalla painostus tuotti lopulta tulosta, kun Oliver Ekman-Larssonin viivaveto muutti suuntaa saksalaispuolustajista. Heti seuraavasta vaihdosta isännille avautui paikka kuittaukseen, ja John Klingberg joutui rikkomaan maalin edessä.

Illan ensimmäinen erikoistilanne pyöri suhteellisen hyvin, mutta vedot menivät ohi Viktor Fasthin maalista.

Kuten yli 18 000 katsojan otteluun sopi, tunnetilakin oli pelaajilla kohdillaan. Jälkipeli oli armotonta puolin ja toisin, eikä pääosin Saksan maalin edustalla ollut liikaa tilaa käytettäväksi. Suotta ei saksalaisyleisöä ole kuvattu Euroopan parhaaksi tunnelmanluojaksi.

Hurmos vahvistui entisestään, kun saksalaisten viides veto meni Fasthin vartioimaan maaliin. Patrick Hager iski Klingbergin jaloista komean rannevedon. Greissile torjuntoja kertyi avauserässä 21 kappaletta.

Maalit ja kolhu sävyttivät toista erää

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Heti alkuhetkillä Ruotsi pääsi ylivoimalle, ja Victor Rask kuittasi sen välittömästi maalin muodossa. Samassa tilanteessa tuli myös takaisku, kun Elias Lindholm sai Marcus Kinkin huitaisusta osuman polvitaipeeseensa ja talutettiin pois kaukalosta.

Todennäköisesti tilanne tutkitaan jälkikäteen turnauksen kurinpidon taholta.

Jäähyt kostautuivat toisessa erässä Ruotsinkin osalta. Ekman-Larsson taklasi kiekotonta pelaajaa, ja lopulta Philip Gogulla pääsi napauttamaan paluukiekon maaliin niin sanotun takapatjavedon jälkeen.

Toisessä erässä jäähytkin tasoittivat hieman peliä, kun Saksakin sai vetoja aina Fasthin torjuttavaksi asti.

Lopulta erä päättyi Saksan kannalta lähes katastrofiin. Linus Omark kiitti Marcus Krügerin vahvasta tarjoilusta, ja vain kolme sekuntia ennen taukoa Jonas Brodin viimeisteli William Nylanderin loistosyötöstä. Suosikki otti sitten omansa.

Kolmannessa erässä tasoero repesi jo isoksi, kun Gabriel Landeskog yhdellä ja Nylander kahdella maalillaan tylyttivät kaksi erää sinnitellyttä Saksan joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle