Venäjä kaatoi Ruotsin ja eteni finaaliin

MAAJOUKKUE / Raportti
Aleksandr Šarov iski kaksi maalia ja vei joukkueensa finaaliin.
Ruotsi ei pystynyt etenemään neljättä kertaa peräkkäin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaaliin. Vaikka Ruotsi hallitsikin ottelua, Venäjä oli parempi tulostaululla 4-1-lukemin

Venäjän sankarina hääri kolmosketjun keskushyökkääjä Aleksandr Šarov. Hän iski ottelussa kaksi osumaa ja oli muutenkin todella pirteä.

Venäjä puolusti tiiviisti sekä kurinalaisesti ja iski ajoittain todella vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Ruotsi ei päässyt tarpeeksi hyville maalintekopaikoille pelin kontrolloinnista huolimatta.

Avauserässä niskan päällä oli kuitenkin Venäjä. Joukkue tuli otteluun huomattavasti energisemmin kuin Ruotsi. Venäjä onnistui pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä vastustajan alueella, kun Ruotsi hyökkäsi vastaan monesti alivoimaisena.

Venäjän tiivis keskialueen sumppu tuotti vaikeuksia Ruotsille. Keltapaitojen organisoidut hyökkäykset päättyivät yksi toisensa perään keskialueelle, minkä vuoksi Venäjä hallitsi pelin virtausta.

Venäjä karkasi toisessa erässä

Toisessa erässä Ruotsi alkoi pelaamaan aavistuksen riskialttiimmin. Se saikin otteen pelistä mutta samalla avasi Venäjälle mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Vastahyökkäyksestä syntyi ottelu avausmaali, kun Venäjä pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan. Komeasti toteutetun kolmelta kaistalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi Šharov laukoi kiekon ohi Linus Söderströmin.

Muutama minuutti avausmaalin jälkeen Venäjä iski jälleen. Tällä kertaa puolustaja Zijat Paygin kova laukaus siniviivasta painui tolpan kautta sisään. Venäjä johti 2-0.

Kolmannessa erässä Venäjä lisäsi johtoaan. Sebastian Aho menetti kiekon oman maalin takana, ja Šharov iski illan toisensa.

Ruotsi tuli vielä peliin mukaan Lucas Wallmarkin osumalla mutta kiri tyssäsi nopeasti. Venäjä iski jälleen vastahyökkäyksestä. Tällä kertaa Maksim Mamin iski irtokiekon maalin edestä sisään.

Ruotsi tyylitteli lopussa vielä yhden maalin, jota ei kuitenkaan hyväksytty. Näin loppulukemat kirjattiin Venäjän 4-1-voitoksi. Venäjä kohtaa finaalissa voittajan ottelusta Kanada-Slovakia.