Vähämaalinen jännitysnäytelmä vei Suomen loppuotteluun

MAAJOUKKUE / Raportti
Kaapo Kähkönen oli Suomen viimeinen muuri ratkaisupaikoissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ruotsi otti tasaisessa ja vauhdikkaassa ottelussa aluksi ohjat. Suomi taisteli itsensä kuitenkin johtoon ja pelasi viisaasti Ruotsin pois tekopaikoilta. Jännitystä riitti silti viime sekunneille saakka.

Ottelu lähti käyntiin juuri niin vauhdikkaasti kuin villeimmät odotukset antoivat olettaa. Molemmat joukkueet olivat terävinä hyökkäyspäässä ja kiekon vientiä maalille oli suoraviivaistettu. Ruotsin aggressiivinen karvauspeli ei antanut Suomen puolustajille aikaa rakentaa hyökkäyksiä, mutta avasi myös ajoittain hyviä paikkoja ylivoimahyökkäyksiin.

Ruotsin joukkueen Rasmus Asplund laittoi maalilaulut soimaan kaksi vastaan kaksi -hyökkäyksen päätteeksi. Joni Tuulola kaatui kaksintaistelutilanteessa ja kiekko saatiin toimitettua siniviivan kautta takatolpalle yksin jääneelle Asplundille, joka löi kiekon ohi Kaapo Kähkösen.

Myöhemmin Aleksi Saarelan onnistunut karvauspeli toi Suomelle hyvän paikan, joka päättyi Olli Juolevin laukaukseen. Linus Söderström otti kuitenkin varmasti laukauksen kiinni Ruotsin maalilla.

Suomi sai ensimmäisen erän lopulla mahdollisuuden ylivoimatasoitukseen. Mahdollisuus valui lopulta hukkaan Sebastian Ahon huitomisjäähyn myötä. Tasavajaalla pelatessa Ruotsi karvasi kiekon itselleen ja hallitsi sen jälkeen selvästi peliä avauserän lopussa.

Suomi löysi maalijyvän - ja puolusti tiukasti

Aho petasi loistavan maalintekopaikan kiertämällä Ruotsin maalin ja toimittamalla kiekon maalin eteen. Ruotsin puolustaja häiritsi Jesse Puljujärveä sen verran, ettei maalin viimeistely onnistunut. Suomi sai seuraavat mahdollisuudet tasoitukseen ylivoimalla, mutta joukkue ei päässyt Kasperi Kapasen tolppalaukausta lähemmäksi maalia.

Ottelun vauhti kasvoi vielä pelin edetessä, ja joukkueet pystyivät luomaan maalipaikkoja molemmissa päissä. Ruotsi joutui ottamaan jäähyjä estäessään Suomen joukkueen etenemistä. Suomen ylivoiman aikana paras maalipaikka oli Ruotsin joukkueella, mutta Kähkönen piti tilanteessa maalinsa tyhjänä.

Suomi tasoitti pelin todellisella taistelumaalilla. Kapanen ja Mikko Rantanen taisteli kiekon Ruotsin maalin takana omalle joukkueelleen. Rantanen löysi maalin edestä Roope Hintzin, joka tasoitti ottelun hyvällä laukauksella.

Rantanen oli ratkaisevassa roolissa Suomen seuraavalla ylivoimatilanteessa. Rantanen antoi syötön maalintakaa Antti Kalapudakselle ja luisteli itse maskimieheksi, helpottaen näin Kalapudaksen työtä maalinteossa.

− Nyt on ollut vähämaalinen ottelu ja täytyy pitää johtoasema kolmannessa erässä. 20 minuuttia on pitkä aika ja nyt ei voida alkaa pelkästään puolustamaan. Pitää pelata omaa peliä ja hyökätä, Rantanen kertoi joukkueen taktiikasta johtoasemassa.

Ruotsi yritti saada tasoitusta aikaiseksi, mutta Suomen joukkue puolusti järkevästi. Peli pyöri Suomen pelialueella, sillä riskejä ei haluttu ottaa hyökkäyksiinlähdöissä. Ruotsi ei kuitenkaan päässyt hyville maalintekopaikoille. Molemmat joukkueet välttelivät jäähyjä ja pelin edetessä pelikatkotkin vähenivät.

Kesken Ruotsin pyörityksen Suomi pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Aho laittoi Puljujärvelle poikittaissyötön, mutta laukauksessa ei ollut kunnon kosketusta kiekoon. Suomi sai kolmannen erän lopussa vielä ylivoiman ja paikan lyödä ratkaisevan maalin.

Ruotsi otti maalivahdin pois, kun pelikellossa oli alle minuutti aikaa jäljellä. Maaleja ei enää ottelussa nähty, joten Suomi taisteli itsensä loppuotteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle