Ruotsi jälleen välieriin − uudet ratkaisijat asialla

MAAJOUKKUE / Raportti
Fabian Zetterlund teki Ruotsin toisen osuman.
Ruotsi eteni kolmantena joukkueena välieriin voittamalla Slovakian kolmantena vuonna peräkkäin puolivälierässään. Tällä kertaa voitto irtosi maalein 3−2. Joukkueen suurimmat tähdet tuskailivat, mutta ensi kesän varauksiin kuuluva Isac Lundström teki turnauksen ensimmäisen ja toisen maalinsa, ja takasi näin voiton.

Peli alkoi Ruotsin hallinnassa, ja joukkue pääsi pikaisesti ylivoimalle. Maalinteko tuotti tuskaa, eikä Roman Durny joutunut oikeastaan kovinkaan koville. Sen sijaan molemmissa päissä kilisvät tolpat, kun ensin Erik Smolka pääsi alivoimalla iskemään ja ylivoimapyörityksen aikana Timothy Liljegren teki saman lämärillään.

Slovakia paineisti kovaa,eikä Ruotsi saanut erityistä rauhaa peliinsä. Erityisen hyviä maalipaikkoja Ruotsi ei saanut, ja näin ensimmäinen erä päättyikin maalittomana.

Ruotsin tuska hellitti jo yhdeksän sekunnin jälkeen toisessa erässä. Marek Korencikin harhjasyötön jälkeen Ruotsi hyökkäsi ja Isac Lundeström avasi maalihanat.

Lisää seurasi seitsemän minuutin jälkeen, kun Rasmus Dahlin voitti puolustusalueen kamppailun ja sen jälkeen Fabian Zetterlund sooloili komean maalin. Slovakia kuitenkin toi lisää jännitystä. Dahlinin istuessa rangaistusaitiossa kiekon ampumisesta katsomoon Martin Bodak toi joukkueen maalin päähän.

Slovakia sai kolmannen erän alussa ison mahdollisuuden kolmannen erän alussa Ruotsin ottaessa kaksi rangaistusta peräjälkeen. Marian Studenic osui tolppaan sen aikana, ja muutenkin Slovakia laukoi paljon tuloksetta.

Lundeström onnistui maalinteossa toistamiseen päätöserän puolivälissä. Tim Söderlund antoi komean syötön ja sijoitti kiekon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin eroa oli jälleen yksi maali Bodakin onnistuessa komean kuvion jälkeen.

− On selvää, että 2−0 ja 3−1 tuntuivat siltä, että peli on meidän. Mutta Slovakia oli uskomattoman hyvä. He pelasivat omilla vahvuuksillaan, Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén sanoi.

− Kolmosketju on ollut koko ajan meillä hyvä. He ovat tehokkaita, Montén jatkoi.

Slovakia sai tämän jälkeen jälleen ylivoiman, mutta se tuhrautui Vojtech Zelenakin rangaistukseen. Ruotsikaan ei onnistunut vajaalla ylivoimallaan, mutta Slovakian todelliseen kiriin jäi aikaa neljä minuuttia. Muuten vahvasti pelanneen Slovakian peli hyytyi täysin viimeisellä minuutilla, ja Slovakia ei päässyt missään vaiheessa yrittämään tasoitusta kuudella pelaajalla.

Ruotsille välieräpaikka on jo kahdestoista peräkkäinen. Mestaruuksia maalla on putken aikana kuitenkin vain yksi, vuonna 2012.

Muokattu 3.1.2018 klo 05.05: Lisätty Tomas Monténin kommentit.

» Lähetä palautetta toimitukselle