Jesse Puljujärven hattutemppu siivitti Pikkuleijonat maailmanmestareiksi

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi juhlii historiansa kolmatta alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta.
Suomi on voittanut Ruotsin maalein 6-1 alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa. Ottelun sankari oli hattutempun iskenyt Jesse Puljujärvi.

Suomi ei antanut Ruotsille mahdollisuuksia alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa Yhdysvaltain Grand Forksissa. Pikkuleijonien historian kolmas maailmanmestaruus kirjataan tilastoihin lukemilla 6-1.

Pikkuleijonien sankari oli hattutempun iskenyt hyökkääjä Jesse Puljujärvi. Puljujärvi iski Suomen 4-0-, 5-1 ja 6-1-osumat ja löi käytännössä viimeiset niitit Ruotsin arkkuun.

Ottelun maalinteon aloitti jo reilun minuutin pelin jälkeen turnauksen maalipörssin voiton jakanut Eeli Tolvanen komealla rannelaukauksella suorasta hyökkäyksestä. Syöttöpisteen Tolvasen maaliin merkkautti Kasper Kotkansalo.

Ruotsin musta hetki sattui ottelun 16.-17. minuutin tienoille. Ensin Otto Somppi iski Suomen 2-0-johtoon ja vain alle minuuttia myöhemmin Eetu Tuulola iski jo kolmannen osuman Filip Gustavssonin selän taakse.

Puljujärvi jatkaa ilotulitusta

Jesse Puljujärvi Show alkoi todenteolla toisen erän puolenvälin jälkeen. Puljujärven seurakaveri Kärpistä Janne Kuokkanen vapautti superlupauksen läpiajoon ja lukemat olivat 4-0.

Tasan minuutti Puljujärven maalista Ruotsin Lias Andersson pääsi rikkomaan loistavasti torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen nollapelin.

Puljujärven toinen osuma syntyi niin ikään Kuokkasen syötöstä kolmannen erän alkupuolella.

Ruotsalaisten tunteiden kuumennuttua viimeisten parin minuutin aikana Suomi sai ottelun loppuun vielä 5-3-ylivoiman, jonka Puljujärvi käytti hyväkseen ja iski maalin edestä hattutempun täydentäneen 6-1-osuman.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus on Suomelle historian kolmas.