U18: Ruotsi kompastui Slovakiaan turnausavauksessa

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia oli terässä heti turnauksen alussa.
Yksi A-lohkon ennakkoon kovimmista joukkueista kaatui turnauksen avausottelussa, kun Slovakia voitti Juniorkronorin lukemin 3-1.

Viime vuonna Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonat pudottanut Ruotsi kaatui Slovakian käsittelyssä lukemin 3-1. Lähtökohtaisesti Juniorkronor oli ottelun selkeä ennakkosuosikki, mutta heikon turnausavauksen jälkeen A-lohkon piikkipaikka on huomattavasti isomman työn takana.

A-lohkossa haastaja-asemassa pelaavan Slovakian ehdoton avainpelaaja Ruotsia vastaan oli maalivahti Adam Huska, joka torjui kiekkoja reilun 97 prosentin varmuudella.

Ottelun avauserä ei tarjonnut maaleja, vaikka Ruotsille tarjottiin kaksi ylivoimamahdollisuutta. Maalihanat avasi kuitenkin Slovakia ottelun toisessa erässä, kun Samuel Solensky toimitti kiekon Ruotsin maaliin.

Kolmanteen erään Juniorkronor sai tehokkaan alun, kun Ruotsin ylivoima onnistui ja Joel Ek Eriksson laittoi kiekon ohi Huskan. Slovakialaisista kuitenkin Marek Hecl pääsi yllättämään ruotsalaiset tasan neljä minuuttia ennen loppua ja pisti Juniokronorin tiukoille.

Vaikka Ruotsi veti maalivahtinsa Felix Sandstromin maaliltaan ja yritti osumaa kuudella kenttäpelaajalla, niin Slovakia korjasi täyden kolmen pisteen potin. Viimeisen naulan ruotsalaisten arkkuun löi Filip Lestan, joka laittoi kiekon tyhjään rysään.

Seuraavaksi Slovakia yrittää perjantaina Luzernissa yllättää Yhdysvallat. Ruotsi puolestaan pitää välipäivän ja koittaa korjata kurssinsa lauantaina Saksaa vastaan.