Ruotsi kampesi vaivoin Sveitsin nurin

MAAJOUKKUE / Raportti
Ruotsi pääsi juhlimaan perjantaina jääkiekon olympiaturnauksen toista voittoaan. Nyt se päihitti Sveitsin.
Iltapäivällä pelattiin jääkiekon olympiaturnauksen C-lohkon ottelu Ruotsi-Sveitsi. Pelin voitti Ruotsi maalein 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

Viime kevään MM-finaalissa vastakkain pelanneet Ruotsi ja Sveitsi kohtasivat jälleen toisensa. Nyt perjantain iltapäivänä pelatussa olympiaturnauksen kiekko-ottelussa.

Pelin voitti tälläkin kertaa Ruotsi, joka kampesi Sveitsin vaivoin nurin tuloksella 1-0. Ruotsalaisten ja koko ottelun ainoan maalin teki vasta pelin päätöserässä Daniel Alfredsson.

Ottelun avauserä päättyi maalittomissa lukemissa. Sveitsi oli ensimmäisessä erässä Ruotsia selkeästi parempi. Sveitsi hallitsi varsinkin erän alkua, jolloin punapaidat saivat järjesteltyä muutamia hyviä maalipaikkoja. Ruotsin puolustus oli ajoittain myös vaikeuksissa sveitsiläisiä vastaan.

Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia

Avauserän kuluessa Ruotsikin pääsi pelissä paremmin mukaan ja ottelun kulku rupesi tasoittumaan. Tästä huolimatta Sveitsi oli avauserässä parempi joukkue ja vei erän laukaisutilastonkin nimiinsä lukemin 13-5.

Maaleja ei ensimmäisessä erässä kuitenkaan nähty ja toiselle erätauolle poistuttiin tasalukemista 0-0. Avauserä oli vauhdikasta ja hyvätasoista kiekkoilua.

Ensimmäisen erän tavoin myös pelin toinen erä oli maaliton. Pelin kulku muuttui toisessa erässä siten, että Ruotsi sai ottelusta otteen itselleen. Ruotsalaiset hallitsivat toista erää varsin selkeästi ja pyörittelivät jatkuvasti kiekkoa Sveitsin kenttäalueella.

Ruotsin toisen erän ylivoimasta kertoo myös erän laukaisutilasto. Ruotsi vei toisen erän laukaisutilaston nimiinsä luvuin 17-7. Silmiin pistävää toisessa erässä oli, että Ruotsi pyrki laukomaan varsin hanakasti.

Selkeästä hallinnastaan huolimatta ruotsalaiset eivät maalihanojaan toisessa erässä kuitenkaan auki saaneet ja päätöserään edettiin numeroista 0-0.

Daniel Alfredsson teki ottelun ainoan maalin

Ottelun kolmoserässä syntyi pelin ainoa maali. Sen viimeisteli Ruotsin hyökkääjä Daniel Alfredsson. Alfredsson pääsi tuikkaamaan sisään Erik Karlssonin laukauksesta kimmonneen irtokiekon.

Alfredssonin tekemä maali ratkaisi voiton Ruotsille, sillä pelissä ei muita maaleja syntynyt. Ruotsi päihitti Sveitsin tuloksella 1-0.

Ottelun kolmoserä oli aiempien erien tavoin hyvätasoista pelaamista. Pelin kolmoserä oli myös tasaista kiekkoilua ja Sveitsilläkin olisi ollut omat paikkansa tehdä maaleja.

Kokonaisuutena Ruotsin ja Sveitsin välinen peli oli laadukas ja melko tasainen ottelu. Pelissä loistivat molempien joukkueiden maalivahdit, jotka torjuivat maaliensa suulla erinomaisesti.

Maalivahtien loistopelit selittävät myös omalta osaltaan sen, miksi ottelusta muodostui varsin vähämaalinen. Torjuntoja Ruotsin torjujalle Henrik Lundqvistille kertyi 26 kappaletta ja Sveitsin veräjän vartijalle Reto Berralle puolestaan 30 kappaletta.

Sveitsin maalivahti Berrakin torjui varsin hyvän ottelun, vaikka Ruotsin tekemä maali livahti melko helponlaisesti sveitsiläisvahdin selän taakse.

Ruotsi joutui pelaamaan pelin ilman kapteeniaan Henrik Zetterbergiä. Zetterbergin olympiaturnaus on loppunut kesken selkävaivojen vuoksi.