Venäjän vahva toisen erän jakso riitti voittoon Pohjois-Amerikasta

MAAJOUKKUE / Raportti
Pohjois-Amerikan nuoret juhlivat Venäjää vastaan vielä ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä nuorten verkkoon iskettiin peräti neljä kiekkoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Venäjä takoi toisessa erässä muutamaan minuuttiin neljä maalia, jotka riittivät voittoon Suomen päivää aiemmin peitonnutta Pohjois-Amerikkaa vastaan.

Ensimmäisessä erässä näytti, että Pohjois-Amerikka jatkoi Venäjän kanssa siitä, mihin Suomen kanssa jäi edellisenä yönä. Venäjä ajoi suoraviivaisesti maalille ja keräsi laukauksia, mutta nuoret pohjoisamerikkalaiset hallitsivat peliä ja loivat vaarallisempia tekopaikkoja.

Pohjois-Amerikka sai avauserässä myös avausmaalinsa. Connor McDavid luisteli kiekon kanssa vauhdilla maalille ja tarjoili pelivälineen Auston Matthewsille, joka löi limpun sisään.

Peli jatkui samanlaisena toisen erän alussa, mutta Sergei Bobrovski oli Venäjän maalilla vahvaassa vireessä ja pelasti valkopaidat monta kertaa pinteestä.

Hiukan ennen ottelun puoliväliä peli kääntyi. Venäjä alkoi saada pitkiä hyökkäyksiä ja voittaa kaksinkamppailuja. 

Muutamassa minuutissa Vladislav Namestnikov, Nikita Kutšerov, Jevgeni Kuznetsov ja Vladimir Tarasenko iskivät maalit mieheen ja yhtäkkiä Venäjä johtikin kolmella maalilla. Pohjois-Amerikan maalilla torjuja vaihtui neljännen osuman jälkeen Matthew Murraysta John Gibsoniin.

Pohjois-Amerikan Morgan Rielly päätti toisen erän maali-iloittelun ja antoi joukkueelleen vielä toivoa laukomalla kiekon ranteella ohi Bobrovskin pari minuuttia ennen erätaukoa. 

Venäjä siirtyi puolustavampaan peliin kolmannessa erässä, ja nopeasti nuorukaiset hiipivät Ryan Nugent-Hopkinsin ylivoimamaalilla jo maalin päähän.

Pohjois-Amerikka pyörittti peliä hienosti kolmannessa erässä ja sai muun muassa viimeisellä minuutilla kiekon tolppaan asti ylivoimalla, mutta Venäjä ja Bobrovski kestivät. Voiton otti Venäjä lukemin 4−3.

Nyt molemmilla joukkueilla on kahdesta ottelusta kerättynä kaksi pistettä. Lohkon kaksi muuta joukkuetta Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle