Vaikeuksien kautta voittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Turnauksen voitokkaasti aloittanut Suomi kohtasi kisojen toisessa ottelussa Latvian. Joukkueiden paremmuus onnistuttiin selvittämään vasta voittomaalikisassa.

Leijonien laukojat, Jarkko Immonen ja Mikko Koivu iskivät kiekon pömpeliin ja maalivahti Teemu Lassila tyrehdytti molempien latvialaisten yritykset ja näin ollen Suomelle voitto ja kaksi pistettä.

Ensimmäinen erä oli Leijonien hienoista hallintaa. Syötöt saatiin varmasti omille ja pelin painopiste oli Latvian kenttäpuoliskolla. Latvian tiivistä puolustusta ei kuitenkaan saatu murretuksi.

Suomi onnistui kuitenkin avaamaan maalihanat ottelun avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla. Latvia otti hyökkäysalueella rangaistuksen ja Leijonat pääsivät pyörittämään ylivoimaa. Kakkosylivoimakoostumus siirteli kiekkoa taitavasti Latvian alueella: Mikael Granlund syötti kiekon viivaan Jyrki Välivaaralle, joka puolestaan jatkoi kiekon nopeasti maalin eteen Jarkko Immoselle ja tämä ohjasi pelivälineen ohi latvialaisveskari Edgars Masalskisin.

Miestä saatiin maaliin, kiekkoa ei.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui rakentamaan useita hyviä maalintekopaikkoja. Suomella oli erän puolivälin paikkeilla vahva vaihe ja peli pyöri Latvian alueella. Suomen hyvä vire katkesi Topi Jaakolan ottamaan jäähyyn. Jäähyä ehti kulua vain muutaman sekunnin, kun Krisjanis Redlihs iski hurjalla lyöntilaukauksella Latvian tasoitusosuman. Tasatilanteessa mentiin myös ottelun toiselle erätauolle.

Tehokasta ylivoimaa molemmin puolin

Latvia pääsi ottelun kolmannen erän alussa ylivoimalle ja käytti mahdollisuutensa hyödyksi. Siniviivalta tulleen laukauksen jälkeen kiekko jäi pyörimään Suomen maalin edustalle ja Herberts Vasiljevs onnistui sutimaan kiekon Leijonien maaliin.

Latvian johtomaalin jälkeen Suomen peli näytti varsin hermostuneelta ja ajoittain sorruttiin liialliseen kiekon kuskaamiseen. Erän puolivälin jälkeen Suomelle tarjoutui tarvittava mahdollisuus, kun Latvian Jekabs Redlihs otti hieman turhalta vaikuttaneen rangaistuksen lyötyään Juhamatti Aaltosen mailan kohti taivasta. Jälleen kerran Leijonien kakkosylivoima pyöritti kiekkoa ilmiömäisesti Latvian alueella ja tällä kertaa Niko Kapanen sai kunnian toimia viimeistelijänä.

Pitkän kaavan kautta

Maalittoman jatkoajan jälkeen voittajaa lähdettiin selvittämään voittolaukauskilpailun kautta. Voittolaukauskilpailu oli Suomen suvereenia hallintaa, kun Immonen ja Koivu iskivät kumpikin vuorollaan laatan pussiin. Vastaavasti Lassila hoiti oman leiviskänsä kunnialla ja torjui molempien latvialaisten yritykset.

– Ei me oltu huonoja tänään, maalipaikat meille 36-10. Se oli heikkoa, ettei pystytty tekemään maaleja enempää, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Joukkue osoitti kuitenkin luonnetta tulemalla maalin takaa rinnalle ja voittamalla rankkareissa. Kiekko ei pomppinut meille, mutta työ lopulta palkittiin.

Suomi kohtaa lohkon päätösottelussa Tshekin ylihuomenna 4.5. Kyseisessä ottelussa ratkaistaan lohkon voittaja.