Sebastian Aho ja Leijonat namuttelivat - Latvia nurin 8-1

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonat oli pysäyttämätön myös Latviaa vastaan.
Leijonat laittoi Sebastian Ahon johdolla melkoisen show’n pystyyn MM-kisojen toisessa ottelussaan. Latvia jäi näyttävää jääkiekkoa tarjonneen Leijonien jalkoihin 8–1.

Suomi jatkoi maalikarkeloita miesten jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa. Avausottelun 8–1-voittoa Etelä-Koreasta seurasi voitto Latviasta samoin lukemin.

Leijonat tarjosi melkoisen kiekkonäytöksen, ja kukapas muukaan kuin Sebastian Aho oli näytöksessä pääroolissa. Nuori hyökkääjä mätti huimat kuusi tehopistettä. Vierellä säesti Teuvo Teräväinen neljällä ja Veli-Matti Savinainen kolmella tehopisteellä.

Leijonat karkasi ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoon, mutta tarjosi hyvin taistelleelle Latvialle viimeisen oljenkorren tulla peliin mukaan toisen erän alussa. Juuso Riikola ja Markus Nutivaara päätyivät jäähypenkille peräjälkeen, mutta Suomi selvisi kahden miehen alivoimastaan, jota tappamassa oli muuan muassa Aho.

Nutivaaran jäähy oli neljäminuuttinen, mutta Suomen alivoimaneliö piti Latvian pois parhailta paikoilta.

Sitten esiin astui jälleen Aho, joka veti Latvialta lopullisesti maton alta toisessa erässä alivoimalla.

Hän aavisti Oskars Cibulskisin syötön, riisti kiekon ja laukoi sen alivoimalla maaliin. Johto kasvoi 4–0:aan ja peli oli siinä vaiheessa käytännössä taputeltu. Samoin katkesi Latvialta selkäranka.

Alivoimamaali oli jo neljäs Leijonille MM-turnauksessa. Etelä-Koreaa vastaan joukkue teki kolme alivoimaosumaa. Ylivoimalla Leijonat on osunut toistaiseksi kolmesti.

Namuttelua ja puolustajien nousuja

Leijonien pelaaminen on melkoinen näytös hyökkäyspelaamisen rohkeudesta, ennakkoluulottomuudesta, pelaajien yhteispelaamisesta ja henkilökohtaisesta osaamisesta.

Leijonien railakas ja ennakkoluuloton peli nähtiin heti avauserässä kahdessa ensimmäisessä maalissa, jotka sisälsivät rohkeita yksilösuorituksia ja puolustajien nousuja, jotka ovat olleet Leijonille leimallinen piirre tänä keväänä.

Lopulta Suomi mätti kahdeksan osumaa. Varsinainen namuttelu alkoi päätöserässä, kun Leijonien ykkösylivoimaviisikko tarjoili kaksi silmiä hivelevää osumaa.

Ensin Teräväinen napautti huiman kuvion jälkeen lukemiksi 6–0. Kiekko kiersi koko viisikon läpi ja tuli yhden kosketuksen kautta Mikael Granlundilta ja Mikko Rantaselta Teräväiselle, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon maaliin.

Minuutti myöhemmin kiekkokansaa hemmoteltiin jälleen saman ylivoimaviisikon voimin. Tällä kertaa Aho ja Teräväinen tarjoilivat ja Rantanen napautti maali edestä lukemiksi jo 7–0.

Kiekko liikkui, pelaajat liikkuivat. Pelissä oli enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Uusi, nuori sukupolvi, joka on säväyttänyt viime vuosina nuorten MM-kisoissa, näytti, millaista peliä se kykenee miesten MM-tasolla parhaimmillaan pelata: nopeaa ja rohkeaa taitokiekkoa.

Aho ja Teräväinen komeilevat turnauksen pistepörssin kärjessä. Aholla on kahteen peliin kymmenen tehopistettä ja Teräväisellä kahdeksan.