Kanada jyräsi Venäjän yli Crosbyn ketjun johdolla: "Hän on liekeissä!"

MAAJOUKKUE / Raportti
Sidney Crosby nousi Venäjä-ottelun jälkeen World Cupin pistepörssin kärkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kanada jyräsi ensimmäisessä World Cup -välierässä Venäjän yli ja otti finaalipaikan lukemin 5−3. Kapteeni Sidney Crosby oli voiton takuumiehenä keräten tehot 1+2. Ketju keräsi ansaitut kehut ottelun jälkeen.

Kanadan kapteeni Sidney Crosby otti joukkuettaan reppuselkään välieräottelussa Venäjää vastaan. Ottelun avausmaali syntyi avauserässä, kun Crosby riisti kiekon taidokkaasti Venäjän alueella, nousi maalille ja iski limpun ohi venäläisvahti Sergei Bobrovskin.

Kanada hallitsi ottelua mielin määrin, mutta ei meinannut saada lisämaaleja aikaan. Vanha hokiklisee siitä, kuinka kaveri tekee maalin omien yritysten epäonnistuessa astui voimaan, kun toisessa erässä Nikita Kutšerov ja Jevgeni Kuznetsov iskivät nopeasti maalit mieheen ja veivät Venäjän yllättäen johtoon.

− Pari vaikeaa pomppua meidän kannaltamme, mutta peli oli edelleen käsissämme, vaikka he nappasivatkin hallinnan itselleen hetkeksi. Tarvitsimme maalin, pysyimme positivisina ja saimme sen, tähtipuolustaja Drew Doughty kuvaili.

Marchand iski tasoitus- ja johtomaalit

Jotta maali oli mahdollinen, Crosbyn ketju astui jälleen parrasvaloihin Patrice Bergeronin taistellessa kiekosta Venäjän maalin edessä. Crosby nappasi pelivälineen ja tarjoili upeasti sen maalille hiipineelle Brad Marchandille, joka toimitti tasoitusmaalin sisään. Toiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 2−2, vaikka laukaukset kohti maalia olivat Kanadan hyväksi 33−15.

− [Tasoitusmaali] oli iso asia, koska teimme koko ajan hyviä asioita, mutta olimme häviöllä. Oli hyvä saada takaiskumaali nopeasti kuitattua. Kiva, että saimme sen valtavan maalin tehtyä, Marchand totesi.

− Sidneyn päättäväisyys on yksi asia, joka tekee hänestä niin hyvän pelaajan. Hän on isoissa peleissä aina itsekin iso, ja tällaisissa tilanteissa hänen johtajuutensa nousee esiin, Marchand hehkutti.

Reilun minuutin pelin jälkeen kolmannessa erässä Marchand iski illan toisen osumansa − luonnollisesti Bergeronin ja Crosbyn syöttäminä. Kun Corey Perry ja John Tavares tekivät maalit vielä kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla, ei Artemi Panarinin viimeisellä minuutilla tehdyllä kavennusmaalilla ollut enää merkitystä. 

Kanada otti Torontossa finaalipaikan lukemin 5−3. 

"Hän on uskomaton, paras"

Turnauksen pistepörssin kärkeen tehoilla 3+4 noussut Crosby keräsi Marchandin lisäksi muiltakin joukkuekavereiltaan kehuja ottelun jälkeen.

− Hän on liekeissä tällä hetkellä! hallitseva Norris-voittaja Doughty hehkutti.

− Hän on kapteenimme ja johtajamme, hän näyttää meille mallia, kuinka menestytään. Hän on tehnyt turnauksessa, mitä häneltä on odotettu.

Samoihin sanoihin yhtyi San Jose -pakki Marc-Edouard Vlasic.

− Kun pääsee pelaamaan Crosbyn kanssa, huomaa, mitä kaikkea hän pystyy tekemään. Hän tekee koko ajan loistavia juttuja niin kiekon kanssa kuin ilmankin. Hän on uskomaton, paras, Vlasic totesi.

Crosby itse pysyi nöyränä ja ohitti esimerkiksi kysymyksen ensimmäisen maalin kiekonriistonsa olankohautuksella ja toteamuksella normaalista pelitilanteesta. Marchandille Crosby antoi sen sijaan kehut.

− Parasta Bradissa on, miten hän työskentelee niin kiekon kanssa kuin ilmankin. Hän on hyvä kaikessa: kiekonriistoissa, laukauksissa, nopeudessa. Ylipäätään se, miten kilpailuhenkinen hän on jokaisella vaihdollaan, Crosby kehui.

Kanadan finaalivastustaja selviää sunnuntai-iltana Suomen aikaa, kun Ruotsi ja Eurooppa iskevät yhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle